Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπάιντεν: Επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία - «Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πακέτο κυρώσεων σε 4 δόσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προχώρησε σε νέο διάγγελμα και αυτή ήταν η πρώτη του δημόσια αντίδραση μετά την άκρως επιθετική κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία έχει κάνει το ενδεχόμενο ενός πολέμου να είναι πια το πιθανότερο.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε πρώτη φορά στην απόφαση του Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, με την κατάσταση να είναι πια έκρυθμη.

Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε τις τελευταίες ώρες να μιλά επισήμως για ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία, ενώ τα… τύμπανα του πολέμου καλά κρατούν, με τον Πούτιν να ζητά -και να παίρνει φυσικά- το πράσινο φως από το κοινοβούλιο για τη χρήση του ρωσικού στρατού και στο εξωτερικό!

Επιβάλλει κυρώσεις ο Τζο Μπάιντεν

«Χθες ο πρόεδρος Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ», είπε ο Τζο Μπάιντεν ξεκινώντας το διάγγελμά του για να συμπληρώσει πως θεωρεί ικανό τον Ρώσο πρόεδρο να προχωρήσει και… περισσότερο με τις προκλήσεις.

Ξεκαθάρισε πως επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία, οι οποίες -όπως είπε- θα έρθουν ως ένα πακέτο τεσσάρων δόσεων, με τις αναλύσεις να λένε από νωρίς πως οι ΗΠΑ επρόκειτο να επιβάλλουν κυρώσεις… σταδιακά κι αυτό διότι υπάρχει ο φόβος του πόσο μπορεί να τραβήξει ο Πούτιν το σχοινί.

«Αυτό είναι το ξεκίνημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» είπε ο Τζο Μπάιντεν, επιβεβαιώνοντας πως οι ΗΠΑ μιλούν επίσημα πια για «εισβολή»

«Αν η Ρωσία προχωρήσει με αυτή την εισβολή, θα προχωρήσουμε κι εμείς με τις κυρώσεις» είπε ακόμη, συμπληρώνοντας πως οι κινήσεις της Ρωσίας αποτελούν μια σαφή παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας και πως απαιτείται μια σκληρή, παγκόσμιας κλίμακας απάντηση.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν άφησες περιθώρια παρερμηνείας: Τόνισε ξεκάθαρα πως η Ρωσία κινήθηκε εναντίον της Ουκρανίας τη στιγμή που κήρυξε την ανεξαρτησία του Ντονμπάς (σ.σ. της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκονται Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ).

«Δεν χρειάζεσαι αίμα εκτός αν σχεδιάζεις να ξεκινήσεις πόλεμο» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με αφορμή τις συνεχείς αναφορές των τελευταίων ημερών πως οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν και φιάλες αίματος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στην συνέχεια, ανακοίνωσε πρώτον πως οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον δύο ρωσικών τραπεζών και δεύτερον πως από την Τετάρτη, 23.02.2022, οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις σε μέλη της ρωσικής «ελίτ» στις ΗΠΑ, αλλά και στις οικογένειές τους.

Πηγή: newsit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Πούτιν: Το πιο επικίνδυνο σημείο από όσα κάνει – Γιατί είναι χειρότερο από εισβολή

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα είχε ενεργήσει έτσι υπό τη διοίκησή μου

 

Πούτιν: «Δεν έχουμε πρόθεση να ανασυστήσουμε μια αυτοκρατορία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Ήταν ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ