Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν τη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία

«Βρισκόμαστε σε απευθείας συνομιλίες με τους εταίρους μας προκειμένου να αποσαφηνίσουμε τι ακριβώς συνέβη. Επομένως, αυτή είναι μια αληθινή ανησυχία», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν οτιδήποτε σχετικά με τις αναφορές για χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία.

«Βρισκόμαστε σε απευθείας συνομιλίες με τους εταίρους μας προκειμένου να αποσαφηνίσουμε τι ακριβώς συνέβη. Επομένως, αυτή είναι μια αληθινή ανησυχία», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους.

Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι η ουκρανική κυβέρνηση εξέταζε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Ρωσία μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά την πολιορκία της Μαριούπολης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε τονίσει τον προηγούμενο μήνα πως οι αβάσιμες κατηγορίες της Ρωσίας ότι το Κίεβο είχε βιολογικά και χημικά όπλα υποδήλωναν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκεφτόταν να τα χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία.

Η παραγωγή, η χρήση και η αποθήκευση χημικών όπλων απαγορεύονται βάσει της Σύμβασης του 1997 για τα Χημικά Όπλα. Αν και καταδικάζεται από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο λευκός φώσφορος δεν απαγορεύεται βάσει της Σύμβασης, σημειώνει το Reuters.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για να σχολιάσει το ζήτημα. Οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτονομιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία διέψευσαν τη χρήση χημικών όπλων στη Μαριούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Παγκόσμια απειλή ο ιός Ζίκα: Φόβοι για νέα εκρηκτική πανδημία - Πώς μεταδίδεται

Αυτές είναι οι 2 νέες συντάξεις: Τέλος η ομηρία των πολιτών – Σύνταξη σε 3 μήνες

Οι έξι περιοχές που θα γίνουν οι έρευνες για αέριο - Από ποιες εταιρείες (ΧΑΡΤΕΣ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσήχθησαν 20 Κύπριοι φοιτητές – Πήγαν για να αποδοκιμάσουν τον Ερντογάν (VIDEO)
Είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου για να φωνάξουν συνθήματα εναντίον του προέδρου της Τουρκίας
Προσήχθησαν 20 Κύπριοι φοιτητές – Πήγαν για να αποδοκιμάσουν τον Ερντογάν (VIDEO)
Ισραήλ: Θα επιτρέψει να περνά «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας
Η ποσότητα «θα καθορίζεται περιοδικά από το πολεμικό (υπουργικό) συμβούλιο», ανάλογα με «την ανθρωπιστική κατάσταση»
Ισραήλ: Θα επιτρέψει να περνά «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας
Θεσσαλονίκη: 3.500 άτομα στην πορεία για Γρηγορόπουλο – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Τι αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την πορεία και τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος της
Θεσσαλονίκη: 3.500 άτομα στην πορεία για Γρηγορόπουλο – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.