Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δραματική μαρτυρία Έλληνα από Σανγκάη: «Δεν βγαίνει σε καλό να φύγεις από το σπίτι»

Σε όλα τα συγκροτήματα κατοικιών υπάρχουν πύλες εισόδου και εξόδου στις οποίες βρίσκονται σεκιούριτι και εμποδίζουν την έξοδο των κατοίκων. Εάν κανείς επιχειρήσει να τους παρακάμψει, τότε καλούν τις αρχές

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Σανγκάη και τις αδιανόητες εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μετά την απόφαση για επιβολή αυστηρότατου lockdown, μίλησε στον ΣΚΑΙ ο Έλληνας επιχειρηματίας  που ζει εκεί, Γιάννης Τζογανάκης.

Ο κος Τζογανάκης δήλωσε πως τα πράγματα είναι δύσκολα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «στην Κίνα δεν παίζουνε με αυτά τα πράγματα», συνοψίζοντας πως εάν κάποιος πολίτης θεωρηθεί πως πρέπει να αποχωρήσει από το σπίτι του και να μεταβεί σε κέντρο καραντίνας, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Όπως περιέγραψε ο κος Τζογανάκης, η γυναίκα του έχει θυροειδή, οπότε είχε ξεμείνει από φάρμακα τώρα και  να έχει την αγωγή της, αφού την παράγγειλε μέσω internet, τρεις εβδομάδες μετά.
Στην Σανγκάη πλέον είναι δύσκολες οι μετακινήσεις και η εξυπηρέτηση με delivery ενώ από άποψη τροφίμων, υπάρχει φαγητό εφόσον κανείς είχε μεριμνήσει να προμηθευτεί τροφές, καιρό πριν.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Τζογανάκης, εξέφρασε την ελπίδα του πως τα πράγματα σταδιακά θα καλυτερεύσουν καθώς πλέον διεκπεραιώνονται κάπως ευκολότερα οι αγορές μέσω internet.

«Δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου. Διανέμουν τρόφιμα αλλά βέβαια πρέπει να είσαι και τυχερός. Αυτή είναι η αλήθεια. Δηλαδή εάν δεν υπάρχει delivery, δεν θα σου έρθει ποτέ το φαΐ», είπε συγκεκριμένα δίνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι έχει παραγγείλει εδώ και μια βδομάδα τρόφιμα τα οποία δεν έχουν έρθει.

Σίγουρα οι άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών έχουν και μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, είπε.

Σύμφωνα με τον κο Τζογανάκη, το πρόβλημα συνοψίζεται στο ότι το κινεζικό κράτος δεν έχει μεριμνήσει στο να παρέχει επαρκή ποσότητα μέσων στους πολίτες, ώστε να καταστεί εφικτή η τήρηση ενός τόσο σκληρού lockdown.

«Εμάς μας έφεραν ένα κουτί πράγματα για να καταλάβετε» είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας πως το κουτί αυτό είχε διάφορα λαχανικά, λίγο κρέας, κάτι πολύ βασικά για να φάει ένας άνθρωπος.
Σε όλα τα συγκροτήματα κατοικιών υπάρχουν πύλες εισόδου και εξόδου στις οποίες βρίσκονται σεκιούριτι και εμποδίζουν την έξοδο των κατοίκων. Εάν κανείς επιχειρήσει να τους παρακάμψει, τότε καλούν τις αρχές, περιέγραψε.

«Όποιος το επιχειρεί δεν του βγαίνει σε καλό, αυτό είναι σίγουρο», τόνισε.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας επιχειρηματίας ανέφερε πως σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κινεζική πόλη, οι πολίτες προσπαθούν στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό να στηρίξουν ο ένας τον άλλον.

Ενδεικτικά, ανέφερε πως οι ο ίδιος και οι γείτονες του έχουν δημιουργήσει γκρουπ και βρίσκονται συνεχή επικοινωνία, τροφοδοτώντας το κάθε νοικοκυριό με προϊόντα που μπορεί να χρειάζεται.
Η κατάσταση στην Σανγκάη πάντως προβλέπεται πως θα παραμείνει ως έχει για αρκετές ημέρες ακόμη καθώς όπως είπε ο κος Τζογανάκης, οι ενημερώσεις θέλουν το lockdown να διατηρείται τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαΐου.

«Όχι δεν το αντέχουμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε.
Σε κάθε περίπτωση ο Έλληνας επιχειρηματίας επιβεβαίωσε το γενικότερο κλίμα καχυποψίας που επικρατεί αναφέροντας πως πράγματι ορισμένοι υποψιάζονται πως ενδεχομένως έχει εντοπιστεί κάποια καινούρια μετάλλαξη.

«Τώρα πολλοί βέβαια λένε ότι τα κινέζικα εμβόλια δεν είναι τόσο καλά όσο τα υπόλοιπα αλλά όπως και να το κάνουμε η Κίνα θέλει πλέον να έχει το Zero Policy». (Καθόλου κρούσματα στη χώρα).

Ο Έλληνας επιχειρηματίας εξέφρασε την απορία όλων στη χώρα αναφορικά με το γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα τόσο σκληρό lockdown, από την στιγμή που ο ιός πλέον φαίνεται να είναι ηπιότερος, δίνοντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα ότι από το 250.000 κρούσματα τα 230.000 είναι ασυμπτωματικά.

Πηγή: skai

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ώρα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ - Γεμίζει η Τούμπα (ΦΩΤΟ)

Σκηνικό Γ' ΠΠ: Στρατό στα σύνορα με Φινλανδία στέλνει η Ρωσία - Απειλεί και Σουηδία

Πανελλαδικές με συντελεστή βαρύτητας από τις σχολές - Πώς υπολογίζονται τα μόρια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλαδικές: Η ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα της γυναίκας το σημερινό θέμα
Στο μάθημα της της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Πανελλαδικές: Η ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα της γυναίκας το σημερινό θέμα