Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Ρωσία αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών από Ουκρανία

Μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε ο στόλος της στην Κριμαία

Αναστέλλει τη συμμετοχή της η Ρωσία, στη συμφωνία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε ο στόλος της στην Κριμαία. Την ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, μετέδωσε δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας Ντμίτρι Πατρούσεφ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εφοδιάσει με 500.000 τόνους σιτηρών τις φτωχές χώρες μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, με τη βοήθεια της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα υποστηρίζει ότι μόνο το 3% των εξαγόμενων τροφίμων από την Ουκρανία έχουν πάει σε φτωχές χώρες, ενώ τα μισά φορτία είχαν ως προορισμό χώρες της Δύσης.

Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανοί πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ: Πιο ανοικτός για συμφωνία ο Πούτιν, με την τιμή του πετρελαίου να έχει πέσει
«Έχουμε κάνει μεγάλες προόδους και ίσως κάτι θα συμβεί», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Τραμπ: Πιο ανοικτός για συμφωνία ο Πούτιν, με την τιμή του πετρελαίου να έχει πέσει
Εφιάλτης για 13χρονη στη Ρόδο – Κατήγγειλε ότι τη βίαζε για 3 χρόνια ο πατριός της
Η 13χρονη εξετάστηκε από τις αρμόδιες Αρχές παρουσία παιδοψυχολόγου – Γνωστός αθλητής στο νησί ο καταγγελλόμενος
Εφιάλτης για 13χρονη στη Ρόδο – Κατήγγειλε ότι τη βίαζε για 3 χρόνια ο πατριός της