Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πολωνία: Θα χρεώνει τους Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μετά από μια αρχική έκρηξη δημόσιας στήριξης για τους πρόσφυγες, οι πόροι εξαντλούνται και οι πρόσφυγες δυσκολεύονται να βρουν διαμερίσματα και να λάβουν υποστήριξη

Η Πολωνία σχεδιάζει να χρεώσει Ουκρανούς πρόσφυγες για σίτιση και στέγαση μετά από 4 μήνες παραμονής τους σε καταλύματα του κράτους, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Πολωνία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, βασιζόμενοι στην κρατική βοήθεια και στην καλοσύνη αγνώστων πολιτών που άνοιξαν σε αυτούς τα σπίτια τους.

Ωστόσο, μετά από μια αρχική έκρηξη δημόσιας στήριξης για τους πρόσφυγες, οι πόροι εξαντλούνται και οι πρόσφυγες δυσκολεύονται να βρουν διαμερίσματα και να λάβουν υποστήριξη, καθώς η Πολωνία αντιμετωπίζει κρίση κόστους ζωής και πιέσεις στον προϋπολογισμό.

«Οι πολίτες της Ουκρανίας που μένουν στην Πολωνία σε συλλογικά κέντρα φιλοξενίας θα συμμετέχουν στο κόστος στέγασης και σίτισης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Όσοι διαμένουν σε τέτοια καταλύματα, για παράδειγμα σε δωμάτια ξενοδοχείων ή σχολικών κοιτώνων που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, για πάνω από 120 ημέρες θα πρέπει να καλύψουν το 50% του κόστους έως και 40 ζλότι (8,87 δολάρια) την ημέρα κατ' άτομο. Μετά από 180 ημέρες θα πρέπει να καλύψουν το 75% του κόστους έως και 60 ζλότι. Όσοι δεν μπορούν να εργαστούν λόγω ηλικίας ή αναπηρίας θα εξαιρούνται, όπως και οι έγκυες γυναίκες, σύμφωνα με το σχέδιο.

Η κυβέρνηση θέλει να ισχύσουν οι νέοι κανόνες από την 1η Μαρτίου 2023. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή όπου αναμένεται να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι συζήτησε τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Νετανιάχου κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 21ης και 7ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 οχήματα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα