Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουρκία: Η Ελλάδα να σταματήσει την στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το τουρκικό Συμβούλιο είχε ως βασικό του αντικείμενο την απόφαση ή μη για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ωστόσο στην ατζέντα υπήρχε και το ζήτημα των ελληνικών νησιών

Στα άκρα ανεβάζει το επίπεδο της έντασης με την Ελλάδα η Τουρκία, καθώς, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, η Άγκυρα ζητά την άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Η απόφαση ελήφθη στο τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε ότι «αναμένουμε από την Ελλάδα, η οποία αδιαφορεί για τις προτάσεις διαλόγου, να τερματίσει το συντομότερο δυνατό τις δραστηριότητες στρατιωτικοποίησης των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς και ολες τις παραβιάσεις διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου».

Το τουρκικό Συμβούλιο είχε ως βασικό του αντικείμενο την απόφαση ή μη για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ωστόσο στην ατζέντα υπήρχε και το ζήτημα των ελληνικών νησιών.

Η Τουρκία επαναλαμβάνει την ακραία επιθετική και προκλητική ρητορική της για τα ελληνικά νησιά, την ίδια ώρα που η ίδια παραβιάζει καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο και προκαλεί εντάσεις σε αέρα και θάλασσα, εκτοξεύοντας ευθείες απειλές, με τον πιο επίσημο τρόπο, δια στόματος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακόμη και για στρατιωτική εισβολή στο ελληνικό έδαφος.

Μόλις πριν λίγες ώρες, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας. κ. Όστιν είχε καταστήσει σαφές στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ότι η Ουάσινγκτον δεν βλέπει με θετικό μάτι μία πιθανή εισβολή στη Συρία. Αμέσως μετά, η Άγκυρα επανάρχεται στο αφήγημά της για τα νησιά του Αιγαίου, διατηρώντας την ένταση, προφανώς και για προεκλογικούς λόγους, καθώς ο Ερντογάν φαίνεται να βγαίνει κερδισμένος σε επίπεδο δημοσκοπήσεων, εκφράζοντας μία μερίδα ακραίων Τούρκων, η οποία μπορεί και να καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία καταφέρεται και εναντίον των ΗΠΑ για τις μονάδες που έχει μεταφέρει, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον Αμερικανικό στρατό, ως εχθρικό εναντίον της στρατό και απειλή για την ασφάλειά της.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Ήταν ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ