Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ισραήλ: Κινητοποίηση αστυνομίας και στρατού μετά τις φονικές επιθέσεις

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε περαστικούς σε ποδηλατόδρομο, μια μεγάλη παραλιακή αρτηρία στο Τελ Αβίβ, προτού ανατραπεί το όχημά του, σκοτώνοντας έναν 36χρονο άνδρα

Την κινητοποίηση εφέδρων της αστυνομίας και ενισχύσεων του στρατού μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων, εκ των οποίων ένας Ιταλός τουρίστας, σε δύο επιθέσεις, εν μέσω νέας κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ισραήλ.

Γύρω στις 21:35 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε περαστικούς σε ποδηλατόδρομο της λεωφόρου Κάουφμαν, μια μεγάλη παραλιακή αρτηρία στο Τελ Αβίβ, προτού ανατραπεί το όχημά του, σκοτώνοντας έναν 36χρονο άνδρα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στη Ρώμη η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον Ιταλό πολίτη Αλεσάντρο Παρίνι και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 7 άνθρωποι, ηλικίας από 17 ως 74 ετών, σύμφωνα με την Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ («Άστρο του Δαβίδ»), υπηρεσία αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού. Μεταξύ αυτών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ισιλόφ του Τελ Αβίβ βρίσκονται 4 τουρίστες: 3 Βρετανοί και 1 Ιταλός.

Ένας αστυνομικός και μέλη της δημοτικής ασφάλειας που βρισκόντουσαν κοντά σκότωσαν τον οδηγό όταν συνειδητοποίησαν ότι αυτός προσπαθούσε να αρπάξει ένα όπλο, σύμφωνα με την αστυνομία. Πρόκειται για έναν 45χρονο από το Κφαρ Κάσεμ, αραβική πόλη στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ.

Μετά την επίθεση αυτή, που σημειώθηκε στη διάρκεια της εβδομάδας του εβραϊκού Πάσχα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «έδωσε εντολή στην ισραηλινή αστυνομία να κινητοποιήσει όλες τις μονάδες εφέδρων της συνοριοφυλακής και (στον στρατό) να κινητοποιήσει πρόσθετες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις», σύμφωνα με το γραφείο του.

Νωρίτερα, δύο αδελφές από τον ισραηλινό οικισμό Έφρατ ηλικίας 16 και 20 ετών αντίστοιχα σκοτώθηκαν και η μητέρα τους τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση που σημειώθηκε στη Δυτική Όχθη.

Οι δύο αδελφές, που είχαν ισραηλινή και βρετανική υπηκοότητα, έπεσαν θύματα παλαιστινιακών πυρών κατά του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στο βορειοανατολικό τμήμα του παλαιστινιακού αυτού εδάφους που τελεί υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι «στέκονται στο πλευρό» του Ισραήλ μετά τις επιθέσεις αυτές. «Το να μπαίνουν στο στόχαστρο αθώοι πολίτες οποιασδήποτε εθνικότητας είναι απαράδεκτη», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Βεντάν Πατέλ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»