Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ολλανδία: Εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση στη βουλή αποκαλύπτει έκθεση

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι ερευνητές εξέτασαν 654 δημόσιους υπαλλήλους, κοινοβουλευτικούς υπαλλήλους και βουλευτές και διαπίστωσαν ότι πάνω από το ένα τρίτο έχει αντιμετωπίσει κάποιας μορφής παραβίαση

Διαστάσεις έλαβε το ζήτημα των απρεπών συμπεριφορών στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Περισσότεροι από ένας στους τρεις υπαλλήλους του κοινοβουλίου  έχουν βιώσει, όπως απάντησαν σε σχετική ερώτηση, εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση, αποκαλύπτει έκθεση του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης.

Οι ερευνητές εξέτασαν 654 δημόσιους υπαλλήλους, κοινοβουλευτικούς υπαλλήλους και βουλευτές και διαπίστωσαν ότι πάνω από το ένα τρίτο έχει αντιμετωπίσει κάποιας μορφής παραβίαση από συναδέλφους.

«Ορισμένοι αξιωματούχοι σε πιο ισχυρές θέσεις παίρνουν αλλά και τους δίνεται περισσότερος χώρος για να ωθήσουν τα όρια του αποδεκτού και, μερικές φορές, να πάνε πολύ πέρα από αυτά», ανέφερε η έκθεση, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Από έρευνα για την κοινωνική ασφάλεια στο νομοθετικό σώμα αποκαλύφθηκαν οι παραβατικές συμπεριφορές στη Βουλή της Ολλανδίας

Το πανεπιστήμιο, στο οποίο ανατέθηκε η διερεύνηση της κοινωνικής ασφάλειας στο νομοθετικό σώμα από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ολλανδίας, είπε επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν αυτές οι εκθέσεις ήταν μερικές φορές ανεπαρκής.

Η έκθεση ανέφερε περιστατικά απαξιωτικών παρατηρήσεων, διακρίσεων, σαμποτάζ, μη αποδεκτής πίεσης και σεξουαλικής παρενόχλησης ως παραδείγματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Το Bloomberg, που μεταδίδει την έκθεση, αναφέρει πως ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής του ολλανδικού κοινοβουλίου δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης.

Η ολλανδική κυβέρνηση διόρισε πέρυσι έναν επίτροπο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας μετά από σειρά σκανδάλων.

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»