Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάγωσαν οι υπουργοί Άμυνας στο ΝΑΤΟ: Είδαν βίντεο με φρικαλεότητες της Χαμάς

«Ήταν φρικτό. Έφερε εδώ σε όλους την πραγματικότητα αυτού που συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας δυτικός διπλωμάτης

Η φρίκη του πολέμου στο Ισραήλ μεταφέρθηκε σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.  

Διπλωμάτες στις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι οι υπουργοί Άμυνας στη σημερινή Σύνοδο «πάγωσαν» όταν ο Ισραηλινός ομόλογός τους Γιοάβ Γκαλάντ τούς έδειξε σοκαριστικά και φρικτά βίντεο από την επίθεση της Χαμάς σε Ισραηλινούς αμάχους.

Το Reuters αναφέρει ότι ο Γκαλάντ, ο οποίος παρακολούθησε εξ αποστάσεως τη μονόωρη σύνοδο του ΝΑΤΟ για το Ισραήλ, ενημέρωσε τους υπουργούς για την επίθεση και τους έδειξε ένα «χωρίς λογοκρισία βίντεο των φρικαλεοτήτων της Χαμάς».

«Ήταν φρικτό. Έφερε εδώ σε όλους την πραγματικότητα αυτού που συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας δυτικός διπλωμάτης.

Μια άλλη πηγή έκανε λόγο για «σοκαριστικά πλάνα» και περιέγραψε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ ως ενωμένους στην υποστήριξή τους στο Ισραήλ.

Στο βίντεο υπήρχε μόνο «κάποια θόλωση για την προστασία της αξιοπρέπειας των θυμάτων», διευκρίνισε ένας αξιωματούχος που ήταν στην αίθουσα.

«Έχουμε χτυπηθεί σκληρά, αλλά το 2023 δεν είναι 1943»

«Έχουμε χτυπηθεί σκληρά. Ωστόσο, μην κάνετε λάθος, το 2023 δεν είναι 1943. Είμαστε οι ίδιοι Εβραίοι, αλλά έχουμε διαφορετικές ικανότητες. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, είμαστε ενωμένοι και ισχυροί» ανέφερε ο Γκάλαντ στη Σύνοδο. 

Ο ισραηλινός στρατός «θα καταστρέψει τη Χαμάς και θα κυνηγήσουμε και τον τελευταίο άνθρωπο με το αίμα των παιδιών μας στο χέρι του», προειδοποίησε. 

«Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος πόλεμος, αλλά θα επικρατήσουμε», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Απειλή το φλοιοφάγο έντομο για το Σέιχ Σου - Έκκληση για άμεση δράση
Οι προτάσεις του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών για να μην επέλθει και φέτος καταστροφή εξαιτίας του φλοιοφάγου εντόμου
Θεσσαλονίκη: Απειλή το φλοιοφάγο έντομο για το Σέιχ Σου - Έκκληση για άμεση δράση
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία
Πιστεύουμε ότι χωρίς αυξημένη πίεση, η Ρωσία δεν θα λάβει πραγματικά πρακτικά μέτρα για να τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία