Το νοσοκομείο Αλ-Αχλί-Αραμπί αλλά και ένα σχολείο στη Γάζα χτυπήθηκαν τις τελευταίες ώρες κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Συγκεκριμένα, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε νωρίτερα το Νοσοκομείο Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν.
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις περίπου 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Πολλοί από τους τραυματίες φαίνεται να είναι γυναίκες και παιδιά, ανέφερε το Al Jazeera, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως κάποια προειδοποίηση. Το νοσοκομείο στέγαζε οικογένειες εν μέσω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών της Γάζας από το Ισραήλ.
In an terrible massacre,lsraeli airstrike targeting a hospital’s yard kills 200-300 Palestinians #Gaza
— russel (@rusul2019ram) October 17, 2023
التقديرات الأولية تشير إلى استشهاد ما بين 200 إلى 300 في القصف الإسرائيلي الذي استهدف مستشفى #المعمداني في #غزة #IsraelGazaWar #GazaAttack #PalestineGenocide #IsraeliNewNazism pic.twitter.com/pTBLyuw1GR
The tragic loss of so many lives in Israel and Gaza, including those of @UNRWA staff, is devastating. @UN colleagues are taking huge risks to deliver much needed assistance.
— Filippo Grandi (@FilippoGrandi) October 17, 2023
All civilians and aid workers must be protected, in full respect of international humanitarian law.
#PalestineGenocide #Gaza https://t.co/Yyxxva7LLS
— Merieeem🦄 (@Meriem36466664) October 17, 2023
Στο στόχαστρο και σχολείο
Την ίδια ώρα, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα σχολείο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στον προσφυγικό καταυλισμό al-Maghazi στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και πιστεύεται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί, σύμφωνα με δήλωση της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).
«Αυτό είναι εξωφρενικό και δείχνει και πάλι μια κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).
«Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές πια στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA» προσθέτει.
Η UNRWA αναφέρει ότι το χτύπημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.
Προσθέτει: «Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε αυτό το σχολείο της UNRWA που έγινε καταφύγιο. Δεν είχαν και δεν έχουν πού αλλού να πάνε».
Πηγή: skai