Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

ΟΗΕ: Απόφαση για «ασφάλεια δημοσιογράφων και ατιμωρησία» με ελληνική πρωτοβουλία

ΟΗΕ: Απόφαση για «ασφάλεια δημοσιογράφων και ατιμωρησία» με ελληνική πρωτοβουλία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Το κείμενο της Απόφασης αναδεικνύει τη σημασία του ρόλου των γυναικών δημοσιογράφων και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Στις 14 Νοεμβρίου 2023, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, υιοθετήθηκε ομόφωνα, με 103 συγκηδεμονεύσεις, από την Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων ΕθνώνΑπόφαση που αφορά στην «Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και το Ζήτημα της Ατιμωρησίας».

Το κείμενο της Απόφασης αναδεικνύει τη σημασία του ρόλου των γυναικών δημοσιογράφων και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην ενίσχυση της ελευθερίας του τύπου και της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας. Περιλαμβάνει δε αναφορές σε σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για το δημοσιογραφικό λειτούργημα όπως η έμφυλη και σεξουαλική βία στο πλαίσιο ενόπλων συγκρούσεων, οι στρατηγικές νομικές αγωγές ενάντια στη δημόσια συμμετοχή τους (strategic lawsuits against public participation-SLAPPs), οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι που απορρέουν από την γενετική τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν κατά την κάλυψη διαδηλώσεων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μπάιντεν: «Είμαστε πλέον πολύ κοντά» σε συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων

Στέφανος Κασσελάκης: Ελκυστική πόλη η Θεσσαλονίκη