Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στέφανος Κασσελάκης: Ελκυστική πόλη η Θεσσαλονίκη

Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα εύρωστο επιχειρηματικό σύμπλεγμα γαι να μείνουν οι νέοι στην περιοχή και να προσελκύσει και άλλους, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης

Ελκυστική πόλη χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο 7o Thessaloniki Summit σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

Παράλληλα ανακοίνωσε και τη λειτουργία γραφείου του στην πόλη, το οποίο και θα επισκέπτεται κάθε μήνα μία φορά.

Μιλώντας για την πόλη της Θεσσαλονίκης είπε ότι τη βλέπει πολύ ελκυστική ως πόλη και το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθεί ένα εύρωστο επιχειρηματικό σύμπλεγμα γαι να μείνουν οι νέοι στην περιοχή και να προσελκύσει και άλλους.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι στυγνός και η πολιτική του είναι επικίνδυνη».

«Εγώ δεν βλέπω τον κύριο Μητσοτάκη σαν αντίπαλο, τον βλέπω σαν κάποιον ο οποίος είναι στυγνός και η πολιτική που εφαρμόζει είναι επικίνδυνη. Στυγνός πάει να πει ότι λέει τα οριζόντια μέτρα δίκαια, ενώ όλοι οι φορείς λένε ότι όλα τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα. Δεν ακούει τους ίδιους ανθρώπους που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτώμενος για την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από το κόμμα είπε ότι «δεν έφυγε η ομάδα της Ομπρέλας, έφυγαν μερικά στελέχη που ευθυγραμμίζονται με τη συγκεκριμένη ομάδα». «Ο κόσμος ο οποίος έχει δείξει την εμπιστοσύνη του με σταυρούς σε αυτά τα στελέχη της 'Ομπρέλας' γενικά είναι ένας κόσμος που εγώ τον ενστερνίζομαι και θεωρώ ότι έχει ακόμα χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι πολιτικές διαφωνίες είναι πολύ μικρές», είπε ακόμη.

Ως προς την ομάδα των 6 συν 6 τόνισε πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση από τη μεριά τους, ή κάποια απόφαση, το οποίο κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι παραμένουν στη Βουλή και συνεχίζουν να δουλεύουν για μας. Είναι μέρος της ομάδας μας και για μένα αυτό είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη».

«Αριστερά για μένα σημαίνει ανεκτικότητα, συλλογικότητα, συμπερίληψη, δικαιοσύνη παντού, όπως έλεγε το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε της μικρής διαχείρισης, είμαστε για να λύσουμε τα θέματά της κοινωνίας τα επόμενα 50 χρόνια. Εγώ έχω τη βούληση, έχω καθαρά χέρια, έχω τη διεθνή εμπειρία. Θα φέρω μία καλή ομάδα και θα αναδείξουμε μεγάλες τομές στην Ελλάδα. 

Είμαι εντελώς ανεξάρτητος και ποτέ δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τις λαϊκές συνοικίες, την περιφέρεια που με στήριξε να είμαι αυτή τη στιγμή πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε και πολλούς σαραντάρηδες και πολλούς πενηντάρηδες και πολλούς εικοσάρηδες στην παρέα μας. Θα δείτε άτομα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν τα γνωρίζετε. Θα βγουν στο προσκήνιο και θα λέτε 'είχαμε τέτοια ταλέντα τέτοια λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα;' Υπάρχουν παντού. Θέλω να είμαστε μία ορχήστρα. Στην Ελλάδα έχουμε πολλά πρώτα βιολιά, αλλά λίγες ορχήστρες - και αυτό πρέπει να αλλάξει επιτέλους», είπε ακόμη ο κ. Κασσελάκης.

Για τις σχέσεις με την Τουρκία, είπε ότι είναι πάντα θετικός ο ελληνοτουρκικός διάλογος, ο οποίος πρέπει να συμβαδίζει με τον ευρωτουρκικό διάλογο. Μέσα σε αυτό είναι και το θέμα της μετανάστευσης, όπου η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η Ευρώπη να ασκήσει την ανάλογη πίεση.  

«Έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές, όπως είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών, η εθνική μας κυριαρχία, το μονομερές δικαίωμα μας για επέκταση των χωρικών υδάτων. Να μη δίνουμε σήμα ή ενδείξεις στον κ. Ερντογάν ότι είμαστε ανοιχτοί σε αποστρατικοποίηση των νησιών».

Ο κ. Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης ασυλιών και προνομίων, πρότεινε να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ενώ για τα «κόκκινα δάνεια» είπε ότι θα ανακοινώσει ένα πιο ρηξικέλευθο πρόγραμμα.

Δείτε φωτογραφίες του TyposThes από την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο Thessaloniki Summit:

kasselakis.jpg
kasselakis1.jpg
kasselakis2.jpg
kasselakis3.jpg
kasselakis4.jpg
kasselakis5.jpg

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

limeniko-skafos-nyxta
Ρόδος: Εντοπισμός 6 μεταναστών και σύλληψη ενός διακινητή μετά από καταδίωξη
Ο 43χρονος προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα
Ρόδος: Εντοπισμός 6 μεταναστών και σύλληψη ενός διακινητή μετά από καταδίωξη