Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Ουκρανία: Απορρίπτει την πρόταση Πούτιν για κατάπαυση πυρός

Ουκρανία: Απορρίπτει την πρόταση Πούτιν για κατάπαυση πυρός
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Με ποιους όρους ο Ρώσος πρόεδρος θα προχωρούσε σε διαπραγματεύσεις

Αρνητικά απάντησε η Ουκρανία την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός με συγκεκριμένους όρους.

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου απέρριψε την «ειρηνευτική πρόταση» που παρουσίασε την Παρασκευή (14/6) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη και δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας μέσω Zoom, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν «υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός» μεταξύ των δηλώσεων του Πούτιν και των όρων που θέτει η Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε ξεκάθαρους όρους για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία.

Είπε ότι η Ρωσία θα ήταν έτοιμη για τέτοιες συνομιλίες «αύριο» εάν τα ουκρανικά στρατεύματα αποσυρθούν από τις περιοχές Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και εάν η Ουκρανία εγκαταλείψει τα σχέδιά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Εάν η Ουκρανία συμφωνούσε με αυτούς τους όρους, είπε ότι η Ρωσία θα σταματούσε τα πυρά και θα ξεκινούσε διαπραγματεύσεις.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ορκιστεί να απελευθερώσει όλες τις κατεχόμενες περιοχές από τον ρωσικό έλεγχο - και ο ίδιος δήλωσε ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν την Ουκρανία ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Υπόθεση Τοπαλούδη: Παραμένουν τα ισόβια για τους δύο δoλοφόνους

Σάκης Τανιμανίδης – Γιώργος Μαυρίδης: Από τη Θεσσαλονίκη έτοιμοι για… World Party!