Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Ελβετία σε «κρίση»: Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας

Το 8,1% του πληθυσμού σε επίπεδα εισοδηματικής φτώχειας

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας της Ελβετίας όσον αφορά την πορεία της οικονομίας και τον τρόπο που θα επηρεάσει δυσμενώς το βιοτικό επίπεδο και τα εισοδηματικά επίπεδα σε μια χώρα ταυτόσημη με την ευμάρεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας, οι ρυθμοί ανάπτυξης για τη διετία 2025-2026 θα κυμανθούν κάτω του ιστορικού μέσου όρου. Έτσι εκτιμάται πως το 8,1% του πληθυσμού της χώρας ή περίπου 708.000 άτομα θα διολισθήσουν σε επίπεδα εισοδηματικής φτώχειας το διάστημα αυτό. 

Αναλόγως εκτιμάται πως το 5,5% του ελβετικού πληθυσμού στερείται βασικά αγαθά, υπηρεσίες και κοινωνικές δραστηριότητες για οικονομικούς λόγους.

Σύμφωνα, εξάλλου, με εκτιμήσεις της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την Επιχειρηματική Δραστηριότητα, το 2025, το ελβετικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,4%, ακολουθούμενο από 1,6% το 2026, δηλαδή η ανάπτυξη της ελβετικής οικονομίας αναμένεται να κυμανθεί κάτω του ιστορικού μέσου όρου της (1,8%) για τα επόμενα δύο έτη, υπό την επιπρόσθετη προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχισθεί ο κλιμακούμενος παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος.

Η μέτρια οικονομική δυναμική συνεχίζει να συνοδεύεται από ελαφρά αύξηση της ανεργίας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διαμόρφωση του δείκτη περίπου στο 2,8% το 2025 και στα ίδια επίπεδα για το 2026.

Πηγή: newmoney

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: «Ο ΟΟΣΑ αποδομεί το αφήγημα περί μείωσης φορολογικών βαρών»
«Είμαστε η χώρα που έχει μία από τις τρεις χειρότερες φορολογικές αντιμετωπίσεις της οικογένειας μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ» είπε
Ανδρουλάκης: «Ο ΟΟΣΑ αποδομεί το αφήγημα περί μείωσης φορολογικών βαρών»
Ο «Βικέντιος» από Θεσσαλονίκη: Ο ρόλος του πίσω από τον κατάσκοπο στην Αλεξανδρούπολη
Οι αστυνομικοί της Λιθουανίας, διαπίστωσαν ότι στο κινητό του υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο, από αριθμό που ανήκει στον 59χρονο
Ο «Βικέντιος» από Θεσσαλονίκη: Ο ρόλος του πίσω από τον κατάσκοπο στην Αλεξανδρούπολη