Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Κωνσταντινούπολη: Σε σκηνές οι κάτοικοι - Εκτός σπιτιού 100.000 άτομα

Κωνσταντινούπολη: Σε σκηνές οι κάτοικοι - Εκτός σπιτιού 100.000 άτομα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Εντείνεται ο φόβος και η ανησυχία των κατοίκων μετά το σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή

Στην Κωνσταντινούπολη εντείνεται ο φόβος και η ανησυχία των κατοίκων για τον σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να αρνούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές έχουν δώσει άδεια προκειμένου να στηθούν αντίσκηνα σε όλους τους ανοικτούς δημόσιους χώρους.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρίσκεται στο Μπαχτσελί, μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης που βρίσκεται δυτικά και είναι μία από τις τρεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τη δόνηση των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το πάρκο της περιοχής είναι γεμάτο σκηνές και ο κόσμος που φοβάται να επιστρέψει στα σπίτια του διανυκτερεύει πρόχειρα στο σημείο μέσα στα αντίσκηνα.

Σε περιοχές δυτικά όπως το Μπαχτσελί έχουν σημειωθεί οι περισσότερες ζημιές, σύμφωνα με την καταγραφή των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 1756 περιπτώσεις αναφορές για ζημιές.

Οι 1497 από τις καταγραφές ζημιών σημειώθηκαν σε τρεις περιοχές που χαρακτηρίζονται «κόκκινες» λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και αντίστοιχα χαρακτηρίζονται «κόκκινες» για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού 7 βαθμών και άνω, έναν σεισμό για τον οποίο όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν και προβλέπουν ότι θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει τα μοντέλα για το κενό που έχει δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο ρήγμα της Ανατολίας στη βόρεια πλευρά του και έχουν καταλήξει ότι ένας σεισμός μεγαλύτερος των επτά Ρίχτερ πρόκειται να συμβεί, χωρίς να είναι σε θέση να προβλέψουν το πότε με ακρίβεια. Το γεγονός αυτό δηλώνουν είναι καμπανάκι για τις υπηρεσίες του κράτους, για τις υπηρεσίες των δήμων που πρέπει να φροντίσουν να επιδιορθώσουν και να ενισχύσουν τα κτίρια, προκειμένου να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα.

Δείτε το video:

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Οργή των εργαζομένων ΚΤΕΛ για τον ξυλοδαρμό οδηγού - «Φτάνει πια!»

Απάτες με δήθεν επενδύσεις σε Πιερία και Θεσσαλονίκη – Πώς πήραν 650.000 ευρώ