Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάπας Λέων 14ος για κρίση Ισραήλ - Ιράν: Χρέος κάθε χώρας, η στήριξη της ειρήνης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ανανέωσε την έκκλησή του υπέρ του αισθήματος ευθύνης και της λογικής, ο πάπας Λέον ο ΙΔ'

Ο πάπας Λέων ο ΙΔ', στο τέλος της σημερινής γενικής ακρόασης για το 'Αγιο Έτος των Καθολικών, αναφέρθηκε στην κρίση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.

«Αυτές τις ημέρες, οι ειδήσεις προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Η κατάσταση ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ έχει εκτραχυνθεί σημαντικά. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, επιθυμώ να ανανεώσω την έκκλησή μου υπέρ του αισθήματος ευθύνης και της λογικής», τόνισε ο ποντίφικας.

«Οι προσπάθειες που στοχεύουν στην οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου κόσμου, χωρίς την πυρηνική απειλή, πρέπει να πραγματοποιούνται μέσω του σεβασμού και ενός ειλικρινούς διαλόγου, ώστε να οικοδομηθεί μια διαρκής ειρήνη, βασισμένη στην δικαιοσύνη, στην αδελφοσύνη και στο ευρύτερο καλό», πρόσθεσε ο πάπας.

Σύμφωνα με τον πάπα Πρέβοστ «κανείς δεν θα έπρεπε να απειλεί ποτέ την ύπαρξη του άλλου» ενώ «αποτελεί χρέος κάθε χώρας, η στήριξη της ειρήνης, με προώθηση διαδικασιών επανασυμφιλίωσης και λύσεων, οι οποίες να εγγυώνται την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια όλων».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανατροπή από Ryanair: Τι λέει η εταιρεία για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση από Θεσσαλονίκη
Δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας σχετικά με την πτήση θρίλερ – Πότε είχε γίνει επισκευή και συντήρηση στον κινητήρα του αεροσκάφους
Ανατροπή από Ryanair: Τι λέει η εταιρεία για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση από Θεσσαλονίκη
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα
Η Κολομβιανή σταρ επέλεξε μία custom δημιουργία Roberto Cavalli που χρειάστηκε πάνω από δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα