Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πεσκόφ: Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις δεν θα αναγκάσουν τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το Κρεμλίνο απορρίπτει το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ

Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε σήμερα πως το σχεδιαζόμενο 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ δεν θα οδηγήσει στον τερματισμό του ρωσικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας.

«Μονάχα λογικά και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα μπορούν να φέρουν τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι αδύνατο να αναγκάσει κανείς τη Ρωσία μέσω οποιασδήποτε πίεσης ή βίας», πρόσθεσε.

Ο Πεσκόφ εξέφρασε την πεποίθηση πως η νέα δέσμη κυρώσεων που επιδιώκει η ΕΕ στο τέλος θα υιοθετηθεί παρά την αντίθεση της Σλοβακίας. Εντούτοις, σημείωσε πως όσο σκληρότερα είναι τα τιμωρητικά μέτρα, τόσο σθεναρότερη θα είναι η αντίδραση σε αυτά.

Οι κυρώσεις, υπογράμμισε ο Πεσκόφ, είναι ένα «δίκοπο μαχαίρι».

Την περασμένη Παρασκευή, η υιοθέτηση από την ΕΕ ενός 18ου πακέτου κυρώσεων δεν επιτεύχθηκε λόγω της αντίστασης της Σλοβακίας. Μια νέα ψηφοφορία έχει επ’ αόριστον αναβληθεί.

Η Ρωσία θεωρεί τις κυρώσεις παράνομες, σύμφωνα με τον Πεσκόφ. «Προφανώς, έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια, έχουμε αναπτύξει μια κάποια αντίσταση. Και έχουμε ήδη μάθει πώς να ελαχιστοποιούμε τον αντίκτυπο τέτοιων πακέτων», τόνισε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα