Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι αναμένει να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα το πλαίσιο για τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με συμμάχους για τη δημιουργία ενός ισχυρού μηχανισμού στήριξης που θα αποτρέψει περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.
Όπως ανέφερε, το ζήτημα συζητήθηκε «εκτενώς» σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους στο Κίεβο.
Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι εθνικοί σύμβουλοι ασφαλείας εργάζονται πάνω σε κάθε επιμέρους στοιχείο και το συνολικό πλαίσιο θα αποτυπωθεί εγγράφως την επόμενη εβδομάδα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι στο χθεσινοβραδινό πλήγμα επλήγη και τουρκική επιχείρηση, ενώ έκανε γνωστό πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θα συμμετάσχει στις συζητήσεις για την πιθανή συμβολή της Αγκυρας στην ασφάλεια, ιδίως στη Μαύρη Θάλασσα.
Την ίδια ημέρα, ο επικεφαλής του ουκρανικού συμβουλίου ασφαλείας Ρουστέμ Ουμέροφ βρέθηκε στην Τουρκία για συνομιλίες σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας αλλά και τη διμερή αμυντική συνεργασία.
Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters
- Αγγελούδης: Μητροπολιτικό Πάρκο, με μία σύγχρονη ΔΕΘ, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης
- Βρούτσης: Ιστορική ομάδα ο ΠΑΟΚ - Αξίζει να δώσουμε αυτά που δεν της είχαν δοθεί ποτέ
- Τέμπη: Στον ανακριτή το πόρισμα της Πυροσβεστικής - Τι αναφέρει
- Τρόμος στον αέρα: Αεροπλάνο στην Κέρκυρα έπιασε φωτιά κατά την απογείωση
