Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κατάρ: Έκτακτη αραβοϊσλαμική σύνοδο κορυφής μετά το ισραηλινό χτύπημα στη Ντόχα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Λόγω της ισραηλινής επίθεσης με στόχο ηγέτες της Χαμάς

Αραβοϊσλαμική σύνοδος κορυφής αναμένεται να διεξαχθεί στο Κατάρ το Σαββατοκύριακο μετά το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα που έθεσε στο στόχαστρο ηγέτες της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στην Ντόχα.

Η έκτακτη σύνοδος θα λάβει χώρα στην Ντόχα την Κυριακή και τη Δευτέρα για να συζητήσει την ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του Κόλπου, QNA. Το Ισραήλ έπληξε οικιστική περιοχή στην Ντόχα προχθές, Τρίτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ο γιος του Χαλίλ αλ-Χάγια, του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς, και ο επικεφαλής του γραφείου του.

Η οργάνωση δήλωσε ότι η ανώτατη ηγεσία της επέζησε της απόπειρας δολοφονίας. Το πλήγμα προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και οδήγησε σε μια σπάνια επίπληξη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κατάρ, μαζί με την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεσολαβεί στον πόλεμο στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων έχουν βαλτώσει εδώ και μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μελόνι: Ζητάει να δοθεί χάρη στον κοσμηματοπώλη που σκότωσε δύο ληστές
Πίεση σκοπεύει να ασκήσει η ιταλίδα πρωθυπουργός για την απονομή χάρης στον 72χρονο που έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια και 9 μήνες κάθειρξης
Μελόνι: Ζητάει να δοθεί χάρη στον κοσμηματοπώλη που σκότωσε δύο ληστές
Σάλος στην Ιταλία: 43χρονος πέθανε μετά την ακινητοποίησή του από αστυνομικούς
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ ο άνδρας, με καταγωγή από το Μαρόκο, φέρεται να ήταν σε σύγχυση, με επιθετική διάθεση. Εκτός από την αστυνομία, είχε κληθεί και...
Σάλος στην Ιταλία: 43χρονος πέθανε μετά την ακινητοποίησή του από αστυνομικούς