Ο κρυμμένος τάφος του Αγίου Πέτρου, που βρίσκεται στη Νεκρόπολη του Βατικανού, θα καταγραφεί με κάμερα για πρώτη φορά στην ιστορία, σε νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην ανακάλυψη του τάφου του Αποστόλου, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Κρις Πρατ.
Το ντοκιμαντέρ γυρίζεται στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και στη Νεκρόπολη του Βατικανού, νεκροταφείο κάτω από την πόλη του Βατικανού.
«Είναι ξεχωριστή τιμή», δήλωσε ο Pratt στο Vatican News, «να συνεργάζομαι με τον Πάπα και το Βατικανό σε αυτό το πρότζεκτ. Η ιστορία του Αγίου Πέτρου είναι θεμελιώδης για την χριστιανική πίστη, και είμαι βαθιά ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την πρόσβαση που μου παραχωρήθηκαν ώστε να φέρω την κληρονομιά του στη μεγάλη οθόνη».
Η Vatican Media, η Fabbrica di San Pietro, ίδρυμα της Καθολικής Εκκλησίας υπεύθυνο για τη συντήρηση της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, και η ισπανική AF Films παράγουν το ντοκιμαντέρ. Το έργο δεν έχει ακόμη τίτλο, αλλά θα κυκλοφορήσει το 2026.
Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ισπανίδα σκηνοθέτης Paula Ortiz. Το ντοκιμαντέρ, γραμμένο από τον Andrea Tornielli με τη βοήθεια του αρχαιολόγου Pietro Zander, θα προβληθεί το 2026, στην 400ή επέτειο των εγκαινίων της σημερινής Βασιλικής (18 Νοεμβρίου 1626).
Η ιστορία της Βασιλικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή του Πέτρου — του ψαρά από τη Γαλιλαία στον οποίο ο Ιησούς εμπιστεύτηκε την ηγεσία της Εκκλησίας, και ο οποίος μαρτύρησε στη Ρώμη, στο Βατικανό, το 64 μ.Χ. Από τους πρώτους αιώνες, ο τόπος ταφής του έγινε κέντρο λατρείας· πολλοί Χριστιανοί ήθελαν να ταφούν δίπλα του, όπως γράφει το Vatican News.
- Θεσσαλονίκη: Πορεία για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Κλείνουν δρόμοι, ποιες ώρες
- Ιαματικός τουρισμός: Από το επιδοματικό παρελθόν σε μια νέα εποχή εμπειριών
- Η πιο νόστιμη Χριστουγεννιάτικη Αγορά αύριο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Πλειστηριασμοί για 2 εταιρείες «ηγέτες» - Τα ακίνητα που πωλούνται, οι τιμές
