Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Το Ιράν θα εκδικηθεί» - Το πρώτο μήνυμα από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Όλες οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή πρέπει να κλείσουν αμέσως, καθώς θα δεχθούν επίθεση»

Εν μέσω φημών και σεναρίων για την υγεία του (κάποιοι ανέφεραν πως βρίσκεται, ακόμα, και σε κώμα, μετά από τραυματισμό του σε αμερικανοϊσραηλινή επιδρομή), ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεϊ απηύθυνε το πρώτο του μήνυμα, μετά την επιλογή του ως αντικαταστάτης του πατέρα του.

«Θα απευθύνω μήνυμα στους αξιωματούχους της περιοχής, ώστε να γνωρίζουν πως το Ιράν θέλει να διατηρήσει τις σχέσεις με τις χώρες της περιοχής. Ο εχθρός θέλει να είμαστε διχασμένοι για να ελέγξουν την περιοχή μας. Ο πόλεμος κατά του Ιράν δεν πρέπει να επηρεάσει τη σχέση μας με τους γείτονές μας παρότι έχουμε δεχθεί επίθεση από αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες. Στο όνομα του Αλλάχ, ο παντοδύναμος θα μας βοηθήσει», ανέφερε στο πρώτο διάγγελμά του.

Στη δήλωση ανέφερε ότι «όλες οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή πρέπει να κλείσουν αμέσως, καθώς θα δεχθούν επίθεση. Επιπλέον, το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ θα συνεχιστεί ως μέσο πίεσης προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ».

Ο Μοτζτάμπα ευχαρίστησε επίσης «τον λαό του Ιράν από όλα τα κοινωνικά στρώματα που στάθηκε ενάντια στον εχθρό». 

Ο ανώτατος ηγέτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους ανθρώπους που «έχασαν τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια του πολέμου», λέγοντας ότι οι ζημίες θα αποζημιωθούν.

«Το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κατά των παιδιών... δεν θα αγνοηθεί», πρόσθεσε. 

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τόνισε ότι το Ιράν δεν θα διστάσει να «εκδικηθεί το αίμα των Ιρανών» που έχουν σκοτωθεί.

Συμπλήρωσε ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση του Μινάμπ, όπου μια αμερικανική επίθεση κοντά σε ένα σχολείο σκότωσε 168 άτομα, μεταξύ των οποίων περίπου 110 παιδιά. Το Ιράν λέει ότι το σχολείο χτυπήθηκε από αμερικανικό πύραυλο, αλλά οι ΗΠΑ αρνούνται την ευθύνη ενώ διεξάγουν έρευνα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ