Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κίνα: 82 οι νεκροί από δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων και οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα, ενώ 128 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται

Το Πεκίνο αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω τον απολογισμό της έκρηξης που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της χώρας, κάνοντας λόγο για 82 νεκρούς από 90 που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας, η μεταλλευτική εταιρεία ευθύνεται για «σοβαρές παραβάσεις», μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά 247 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν κάτω από τη γη μέσα στο ανθρακωρυχείο του Λουσενγιού όταν σημειώθηκε η έκρηξη χθες, Παρασκευή, το βράδυ.

«Το δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε 82 ανθρώπους. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων και οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα. Και 128 άλλοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται», δήλωσε, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο Τσεν Σιανγκγιάνγκ, δήμαρχος της πόλης Τσανγκζί της επαρχίας Σανσί όπου βρίσκεται το ανθρακωρυχείο, σε απόσταση 500 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πεκίνου στην Κίνα.

Οι υπηρεσίες άμεσης δράσης και υγείας έχουν αναπτύξει 755 μέλη τους στον τόπο του δυστυχήματος.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν εξάλλου σήμερα ότι τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται για τη φονική έκρηξη στο ανθρακωρυχείο κάνουν λόγο για «σοβαρές παραβάσεις» που έχει διαπράξει η μεταλλευτική εταιρεία, σύμφωνα πάντα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Προκαταρκτικές αξιολογήσεις δείχνουν ότι η επιχείρηση που εκμεταλλεύεται το ανθρακωρυχείο είναι ένοχη για σοβαρές παραβάσεις του νόμου», δήλωσαν αξιωματούχοι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από το CCTV.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ