Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Βουλγαρία: Λείψανα μαμούθ ανακαλύφθηκαν στον Δούναβη

Μαμούθ
Βουλγαρία: Λείψανα μαμούθ ανακαλύφθηκαν στον Δούναβη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τα λείψανα ήρθαν στο "φως" αφού υποχώρησε σε επίπεδα ρεκόρ η στάθμη των υδάτων στον ποταμό

Λείψανα που πιστεύεται ότι ανήκουν σε ένα μαμούθ αποκαλύφθηκαν στη βόρεια Βουλγαρία, αφού υποχώρησε σε επίπεδα ρεκόρ η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Δούναβη, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο BTA, επικαλούμενο ιστορικούς.

Τα λείψανα του ζώου που έζησε πριν από χιλιάδες χρόνια βρέθηκαν σήμερα από έναν κάτοικο του χωριού Ριάχοβο ο οποίος παρατήρησε κάτι «ασυνήθιστο» στην κοίτη του ποταμού. Στη συνέχεια, οι κάτοικοι ειδοποίησαν ειδικούς στο Περιφερειακό Ιστορικό Μουσείο στην κοντινή πόλη Ρούσε.

Ο διευθυντής του Μουσείου, Νικολάι Νένοφ, είπε στο BTA ότι οι εμπειρογνώμονες που εστάλησαν στο σημείο αναγνώρισαν μια κάτω γνάθο, δύο χαυλιόδοντες και ένα πλευρό. Τα οστά θα απομακρυνθούν αύριο Πέμπτη για να εξεταστούν σε συνθήκες εργαστηρίου και να διαπιστωθεί με ακρίβεια η προέλευση και η ηλικία τους.

«Δεν θα το χαρακτήριζα εντυπωσιακό, όμως οποιαδήποτε ανακάλυψη αρχαίων λειψάνων είναι πολύ σημαντική για την επιστήμη», είπε ο Νένοφ, προσθέτοντας ότι εδώ και πολύ καιρό οι ειδικοί πίστευαν ότι πριν από χιλιάδες χρόνια η περιοχή αυτή ήταν ένας βάλτος.

Η στάθμη του Δούναβη έχει πέσει σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα του καλοκαιριού και την ξηρασία που επηρεάζει τους ποταμούς σε όλη την Ευρώπη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πιερία: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη - Της πήραν 4 χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 70.000 ευρώ

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - Εξαφανίστηκε ο 34χρονος Χαράλαμπος (ΦΩΤΟ)
Εξαφανισμένος 34χρονος στη Θεσσαλονίκη