Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

ΕΟΦ: Επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής διακινείται μέσω Διαδικτύου

ΕΟΦ: Επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής διακινείται μέσω Διαδικτύου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι ισπανικές αρχές ενημέρωσαν τον ΕΟΦ για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής που πωλούνται μέσω διαδικτύου

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης των ισπανικών αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων VOCATIV capsules. Tο προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από την αρμόδια αρχή της Ισπανίας, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση. «Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρου μη εγκεκριμένου προϊόντος ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», αναφέρει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΝΔ: Φίλος της «17Ν» υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ

Θεσσαλονίκη: Βηματοδότης χωρίς ηλεκτρόδια σε ασθενή στο Ιπποκράτειο