Ξεχωριστές βραδιές γαστρονομίας θα προσφέρει το εστιατόριο Thria και ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας. Το γνωστό εστιατόριο παρουσιάζει πιάτα από το νέο του μενού, το οποίο «αναζητά» τις ρίζες της Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μονάχα μία βραδιά food + wine pairing, ωστόσο, λόγω της υψηλής ζήτησης οι βραδιές έγιναν δύο, την Τετάρτη (27/6) και την Πέμπτη (28/6).
Όπως αναφέρει το Thria: «Η ομάδα του εστιατορίου Thria και ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού της πόλης, παρουσιάζουν 6 πιάτα από το νέο menu του thria που αναζητά τις ρίζες της Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας και το πως αυτή διαιωνίζεται μέχρι σήμερα.
Η βραδιά, περιλαμβάνει 6 διαφορετικά πιάτα που συνοδεύονται από κρασιά 6 διαφορετικών οινοποιείων.
Το μενού
Καλωσόρισμα
Ταρταρ γαρίδας με παπαρουνόσπορο και παλαιωμένο τσίπουρο
Μελιτζάνα,
μούς ταχίνι- γιαούρτι, καρύδια, αποξηραμένα φρούτα
Μπύρα Septem, Premium Red Ale
Ο μεζές της θεσσαλονικης: Σέσκουλα με μους ταραμά, παλαμίδα μαρινε και αυγοτάραχο.
Οινοποιείο Κεχρή, ¨Αφρός¨ Ρετσίνα Ροδίτης
Σκουμπρί φρέσκο - σαγανάκι
σαλικόρνια, σπαράγγια, φρέσκια τρούφα
Κτήμα Γεροβασιλείου, Chardonnay
Μπαρμπούνια, μαρμελάδα ντομάτα, κρίταμο.
Κτήμα Αργυρού, Σαντορίνη Ασύρτικο
Φρέσκος μπακαλιάρος με χόρτα φρικασέ, αφρό από το ζωμό του & τσιπς απο την πετσα του
Κτήμα Άλφα, Sauvignon Blanc
Πορτοκαλόπιτα με κρέμα από υποβρύχιο με μαστίχα χίου και παγωτό τριαντάφυλλο
Οινοποιείο Δουλουφάκη, Malvasia di Candia aromatica - Οίνος φυσικώς γλυκύς
Κόστος 40 ευρω / άτομο
Κρατήσεις Απαραίτητες
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας-
Τηλεφωνο Κρατήσεων: T: 2310 821 120, 2310 227 225
THRIA restaurant (Μαρία Κάλλας 1)