Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ryanair: Αυτά είναι τα 4 νέα δρομολόγια για εξωτερικό από Θεσσαλονίκη!

Με ποιες πόλεις θα υπάρξει σύνδεση από Θεσσαλονίκη

Με αναφορές στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και με μηνύματα για τον τουρισμό της Ελλάδας σε σχέση με την πτώση της Τουρκίας, η γνωστή Low Cost αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε το χειμερινό πρόγραμμά της για τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, το πρόσημο είναι θετικό για την πόλη, καθώς έρχονται τέσσερα νέα δρομολόγια προς πόλεις του εξωτερικού, ενώ υπάρχουν και τα δυσάρεστα με μείωση των καθημερινών πτήσεων προς την Αθήνα.

Τα τέσσερα νέα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη είναι τα εξής:

  • Αϊντχόβεν (2 εβδομαδιαία)
  • Μόναχο Μέμινγκεν (2 εβδομαδιαία)
  • Μπρατισλάβα (2 εβδομαδιαία)
  • Νάπολη (2 εβδομαδιαία)

Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι πτήσεις του καλοκαιρινού προγράμματος, οι οποίες δεν ήταν διαθέσιμες πέρυσι τον χειμώνα. Οι πτήσεις αυτές είναι:

  • Αμβούργο (2 εβδομαδιαία)
  • Βαρσοβία Μόντλιν (2 εβδομαδιαία)
  • Μπάντεν Μπάντεν (2 εβδομαδιαία)
  • Ντόρτμουντ (2 εβδομαδιαία)

Μέσω του χειμερινού προγράμματος Θεσσαλονίκης για το 2017 η Ryanair θα συμβάλει στην διακίνηση 1,5 εκατομμυρίων επιβατών και στην στήριξη 1.100 θέσεων εργασίας στην πόλη. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Kenny Jacobs, οι πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα θα μειωθούν από τις επτά καθημερινές σε τρεις.

Τα νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη θα είναι διαθέσιμα για να κλείσεις εισιτήρια από την Παρασκευή 3 Μαρτίου για το χειμερινό πρόγραμμα της Ryanair (Οκτώβριος 2017). 

Η Τουρκία και ο στόχος της Ελλάδας για το 2018 

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Ryanair, κ. Kenny Jacobs, έστειλε μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας πως ο τουρισμός στην Ελλάδα πρέπει να γίνει ετήσιος, ώστε να ωφεληθεί η ελληνική οικονομία. Αυτό, όπως είπε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει όσο η χώρα κρατάει ψηλά τα αεροπορικά τέλη. Χαρακτηριστικά, ανέφερε, πως η Ryanair θα έχει φέτος συνολική μείωση 9% στην παρουσία της στην Ελλάδα, την ώρα που ευρωπαϊκά θα εμφανίσει άνοδο ύψους 10%.

Μίλησε και για την τουριστική πτώση στην Τουρκία, η οποία ήδη έχει ωφελήσει άλλες χώρες, δίχως η Ελλάδα να έχει τα πρωτεία. Όπως είπε, η νούμερο ένα ωφελημένη χώρα είναι η Ισπανία, δεύτερη η Πορτογαλία και τρίτη η Ελλάδα. «Ο στόχος θα πρέπει να είναι το 2018 ώστε όσοι ταξιδέψουν στην Ισπανία και δουν τις υψηλές τιμές, του χρόνου να έρθουν στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ανθρώπους που μέχρι πρότινος προτιμούσαν την Τουρκία», είπε ο κ. Jacobs.

Έκανε αναφορά και στην Fraport που θα αναλάβει 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας – συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου «Μακεδονία» - λέγοντας πως «είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός πως η Fraport θα κάνει επενδύσεις για την αναβάθμιση των υποδομών των αεροδρομίων, ωστόσο, ελπίζουμε να μην προχωρήσουν σε αύξηση των τελών». Όταν ερωτήθηκε για το θέμα δήλωσε πως «βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τη Fraport για το ζήτημα».

ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαμάς: Στη δημοσιότητα βίντεο με δύο ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους
Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι δύο όμηροι λένε ότι ελπίζουν σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση τους, αλλά και την απελευθέρωση των άλλων...
Χαμάς: Στη δημοσιότητα βίντεο με δύο ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους
Σακελλαρίδης: Να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό στις ευρωεκλογές
«Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών και να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», δήλωσε ο Γ. Σακελλαρίδης
Σακελλαρίδης: Να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό στις ευρωεκλογές
Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε προφυλακισμένος κατηγορούμενος
Το περιστατικό σημειώθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ όταν ο 31χρονος άρχισε να κόβεται με την τηλεκάρτα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε προφυλακισμένος κατηγορούμενος