Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΡΟΣΟΧΗ – Αυτό το ελαιόλαδο ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ (ΦΩΤΟ)

Ανάκληση ελαιολάδου από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση ελαιολάδου από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ελαιόλαδα «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» που καθίστανται μη βρώσιμα ως έχουν.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο παρτίδες ελαιολάδου με ονομασία «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Λατζιμάς», συσκευασίας 1L, με αριθμούς παρτίδας : LOT 2140116Α με ανάλωση πριν από : 30/01/2018 και LOT 3230116Α με ανάλωση πριν από : 30/04/2018. Τα προϊόντα τυποποιούνται από την επιχείρηση «Λατζιμάς ΑΕ» (EL 40 043), που βρίσκεται στο Πάνορμο Ρεθύμνου Κρήτης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω παρτίδων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τις εν λόγω παρτίδες των συγκεκριμένων προϊόντων να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσιοποίησε ο ΕΦΕΤ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Απειλή το φλοιοφάγο έντομο για το Σέιχ Σου - Έκκληση για άμεση δράση
Οι προτάσεις του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών για να μην επέλθει και φέτος καταστροφή εξαιτίας του φλοιοφάγου εντόμου
Θεσσαλονίκη: Απειλή το φλοιοφάγο έντομο για το Σέιχ Σου - Έκκληση για άμεση δράση
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία
Πιστεύουμε ότι χωρίς αυξημένη πίεση, η Ρωσία δεν θα λάβει πραγματικά πρακτικά μέτρα για να τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία