Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί των Θεσσαλονικέων για το τριήμερο!

Σε ποιους προορισμούς έδειξαν την προτίμησή τους για το τριήμερο του Αγ. Δημητρίου αλλά και σε συνδυασμό με την 28η Οκτωβρίου- Έρευνα της trivago...

Η πρώτη ευκαιρία για απόδραση έφτασε και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ήδη σπεύσει να οργανώσουν το πρώτο τους φθινοπωρινό ταξίδι, με αφορμή το τριήμερο που σχηματίζεται με τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Σε ποιους προορισμούς έδειξαν την προτίμησή τους οι Θεσσαλονικείς; Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το συγκεκριμένο τριήμερο.

Αθήνα στην πρώτη θέση, Σόφια, Μπάνσκο και Ρώμη στη δεκάδα.

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικιών φαίνεται να έχει η Αθήνα, ακολουθούμενη από τη Σόφια. Τρίτα στις προτιμήσεις φαίνεται να έρχονται τα Ιωάννινα, ενώ λίγο πιο χαμηλά, στην έβδομη θέση εμφανίζεται ο δεύτερος ξένος προορισμός, το Μπάνσκο, αποδεικνύοντας ότι έχουν επίσημα ξεκινήσει οι χειμερινές αποδράσεις. Πορταριά και Ρώμη εμφανίζονται στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα, ενώ η δεκάδα ολοκληρώνεται με τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η κατάταξη των προτιμώμενων προορισμών για τους Θεσσαλονικείς για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου:

Πενθήμερη απόδραση

Με τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου να είναι την ερχόμενη Δευτέρα σε συνδυασμό με την 28η Οκτωβρίου που φέτος πέφτει μεσοβδόμαδα, οι συγκυρίες είναι ιδανικές για μια πενθήμερη απόδραση. Οι προορισμοί που προτιμήθηκαν, από τους Θεσσαλονικείς, σε αυτή την περίπτωση είναι πιο μακρινοί και η κατάταξη διαμορφώνεται όπως παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα.

Να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη εμφανίζεται πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων για το πενθήμερο αυτό!

Σχετικά με αυτή την έρευνα:

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Σεπτεμβρίου και 20 Οκτωβρίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 23 και 26 Οκτωβρίου 2015 και 23 με 28 Οκτωβρίου 2015, με ελάχιστη διαμονή μιας διανυκτέρευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγελούδης: «Να κλείσουμε τις πόρτες στην άνοδο του εθνικιστικού λόγου και του λαϊκισμού»
"Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ρόλο να παίξει" με τις πρωτοβουλίες της στη συνδιαμόρφωση ενός μέλλοντος "ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και...
Αγγελούδης: «Να κλείσουμε τις πόρτες στην άνοδο του εθνικιστικού λόγου και του λαϊκισμού»