Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

#BoycottGermany: Μποϋκοτάζ γερμανικών προϊόντων ζητά το twitter! (φωτό)

Το hashtag #BoycottGermany στα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη – Τι αναφέρει σε tweet ο διάσημος David Graeber του LSE

Τα γερμανικά προϊόντα έχουν γίνει στόχος χιλιάδων ανθρώπων στο twitter με το hashtag #BoycottGermany να έχει χρησιμοποιηθεί παραπάνω από 40.000 φορές και να βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία trend της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Ένα από τα πλέον δημοφιλή μηνύματα ήταν αυτό του ακτιβιστή και ανθρωπολόγου, David Graeber, ο οποίος είναι καθηγητής στο London School of Economics. Στο tweet του αναφέρει «Η πρότασή μου: Η Γερμανία έχει πλέον ηθικό χρέος να αποπληρώσει τα Ναζιστικά χρέη που διαγράφηκαν το 1953. Πρέπει να μποϋκοτάρουμε τα γερμανικά προϊόντα μέχρι να το κάνουν».  Άλλοι καλούν σε μποϋκοτάζ των ακριβών γερμανικών προϊόντων, όπως οι μάρκες Volkswagen ή Miele. Προφανώς, τα αντιναζιστικά πόστερ έχουν την τιμητική τους στα tweet των χρηστών.

Και στη Γερμανία το #BoycottGermany έχει κερδίσει σε δημοφιλία με τους χρήστες να αναφέρουν πως το ζήτημα είναι πολιτικό και ο γερμανικός λαός είναι εξίσου αθώος με τον ελληνικό. Ο Γερμανός δημοσιογράφος, Thomas Walde, έγραψε ειρωνικά πως «το ελληνικό αίτημα για μποϋκοτάζ συμπεριλαμβάνει τα λεφτά της γερμανικής βοήθειας; Όχι; Α, εντάξει τότε». Πάντως, οι γερμανικές επιχειρήσεις, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανήσυχες. Όπως δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο ειδήσεων, ο Volker Treier, επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπορίου της γερμανικής κυβέρνησης: «Έχουν υπάρξει και στο παρελθόν τέτοιες εκκλήσεις από την αρχή της ελληνικής κρίσης. Μετά από λίγο καιρό εξαφανίζονται χωρίς καμία επίδραση».

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Μπόμπα: Χωρίς μαγιό σε παραλία – Η απάντηση σε αρνητικά σχόλια (ΦΩΤΟ)
«Μήπως να απενοχοποιήσουμε λίγο το γυμνό και τις σεμνοτυφίες και να ασχολούμασταν περισσότερο με τα ταμπού και τις προκαταλήψεις;»
Χριστίνα Μπόμπα: Χωρίς μαγιό σε παραλία – Η απάντηση σε αρνητικά σχόλια (ΦΩΤΟ)
Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν
Τι είπε σχετικά με την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν στην ελληνική κοινωνία
Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν