Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

#ThisIsACoup: Η παγκόσμια αντίδραση στους όρους των Γερμανών!

Το παγκόσμιο #hashtag στο twitter για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα…

Οι όροι που έθεσε η Γερμανία στην Ελλάδα για το τρίτο μνημόνιο έχουν εμπνεύσει μία μεγάλη παγκόσμια αντίδραση μέσω twitter, όπου το hashtag #ThisIsACoup έχει ξεπεράσει τα 100K tweets!

Δεκάδες χιλιάδες εξοργισμένοι χρήστες του twitter στηλίτευαν την στάση της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του Πολ Κρούγκμαν στους New York Times, με τον αμερικανό Νομπελίστα να αναφέρει πως το hashtag στο twitter Αυτό Είναι Πραξικόπημα είναι απολύτως σωστό (Διαβάστε εδώ)! Και ο Ισπανός ηγέτης των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας έγραψε «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του εναντίον των μαφιόζων»! Οι Γερμανοί με τους δρακόντειους όρους ταπείνωσης της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο καίνε πολιτικό κεφάλαιο, όπως έγραψε αναλυτής του Economist, αλλά έχουν προκαλέσει μία έκρηξη θυμού, οργής και αγανάκτησης ανά την Ήπειρο.

Το hashtag δημιούργησε το απόγευμα της Κυριακής ο Sandro Maccarrone, ο οποίος γράφει για τον εαυτό πως είναι καθηγητής φυσικής από τη Βαρκελώνη. Το tweet του ανέφερε «Η πρόταση του Eurogroup είναι ένα κεκαλυμμένο πραξικόπημα εναντίον του ελληνικού λαού #ThisIsACoup».

Όλα τα διεθνή Μέσα συμφωνούν: «Κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup, «Τι παιχνίδι παίζει η Γερμανία;» είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Liberation», «Η Γερμανία δεν θέλει να σώσει την Ελλάδα. Φαίνεται να θέλει να ταπεινώσει την Ελλάδα», γράφει η αμερικανική Washington Post.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντινούπολη: Επεισόδια στην πορεία της Πρωτομαγιάς - Πάνω από 200 συλλήψεις
Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία, για να εμποδίσει διαδηλωτές να φθάσουν στην πλατεία Τάξιμ
Κωνσταντινούπολη: Επεισόδια στην πορεία της Πρωτομαγιάς - Πάνω από 200 συλλήψεις