Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών (βίντεο)

Τι δήλωσαν οι Α. Σαμαράς, Στ. Θεοδωράκης, Δ. Κουτσούμπας, Π. Καμμένος και Φ. Γεννηματά

Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων του κοινοβουλίου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ας δούμε τι δήλωσαν αμέσως μετά.

Αντώνης Σαμαράς

«Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για την μοίρα της χώρας μας, ψηφίζουμε «Ναι» στην Ελλάδα, «Ναι» στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο δημοτικό σχολείο Πύλου, σήμερα το πρωί. Η σημερινή ψήφος θα κρίνει το μέλλον της χώρας και γι' αυτό θα πρέπει να είναι ένα «Ναι» στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σήμερα το πρωί στην Πύλο. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Ο Α. Σαμαράς χαιρέτησε αρκετούς συμπατριώτες του και στην συνέχεια αναχώρησε για την Αθήνα.

Σταύρος Θεοδωράκης

Στο Χαϊδάρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, λίγο μετά τις 11 το πρωί. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα, ότι «ο σπόρος του διχασμού που απερίσκεπτα έριξαν κάποιοι δεν θα καρποφορήσει. Την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, να δυναμώσουμε την ευρωπαϊκή της πορεία. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, με ενότητα, σε συμμαχία με ετοιμότητα και εγρήγορση, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις είτε αυτές οδηγήσουν σε μια νέα συμφωνία καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου από το ευρώ, διπλού νομίσματος με χρεοκοπημένο τον λαό μας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ιωνία λίγο πριν τις έντεκα το πρωί. «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Πάνος Καμμένος

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν φοβάται. Η δημοκρατία, είπε, δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοι και όχι όσοι θέλουν να καθυποτάξουν τους πολίτες και τα κράτη» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 257-ο εκλογικό τμήμα στο 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στον Νέο Κόσμο. Η κ. Γεννηματά επισήμανε: «Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Ο ελληνικός λαός, οι Ελληνίδες, οι Έλληνες, η νέα γενιά, ενωμένοι ψηφίζουν σήμερα για την ελπίδα, για τη δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε μια βιώσιμη συμφωνία, αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της Ευρώπης που όλα αυτά τα χρόνια θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, εκτός Ευρωζώνης. Στέλνουμε ένα ηχηρό ΝΑΙ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο ευρώ, με ομοψυχία και υπευθυνότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι τιμές ακινήτων «τραβούν την ανηφόρα» - Οι περιοχές «πρωταθλήτριες» ακρίβειας
H σταθερή αύξηση των τιμών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια δεν τις έχει ακόμη οδηγήσει, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, σε επίπεδα “πλαφόν”
Οι τιμές ακινήτων «τραβούν την ανηφόρα» - Οι περιοχές «πρωταθλήτριες» ακρίβειας