Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπαράζ συναντήσεων Τσίπρα μετά τις Βρυξέλλες!

Τι συζήτησαν στη συνάντηση με Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Τώρα η συνάντηση με Θεοδωράκη - Σε λίγο με Γεννηματά

Συνάντηση με ΠτΔ και αρχηγούς κομμάτων…

Ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και για το ελληνικό αίτημα βοήθειας προς τον ESM. Στον αρχικό διάλογο που είχαν ο πρωθυπουργός τόνισε πως κινούμαστε στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας αλλά και στη γραμμή που συμφωνήσαμε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε επίσημη πρόταση για πρόγραμμα στήριξης και αύριο θα καταθέσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας οι οποίες περιλαμβάνουν αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με σκοπό την επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού. Από την άλλη, περιμένουμε σαφείς δεσμεύσεις για χρηματοδότηση και απομείωση χρέους για μια βιώσιμη λύση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως τα γεγονότα που ζούμε είναι βαρύνουσας σημασίας και είναι θετικό το ξεκαθάρισμα που έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν σήμαινε σε καμία περίπτωση ρήξη αλλά την επανέναρξη της προσπάθειας για αταλάντευτη παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Αναφέρθηκε επίσης στην τοποθέτηση του κ. Τουσκ λέγοντας πως η παρουσία της Ελλάδος στην Ευρωζώνη αφορά την Ευρώπη και μια έξοδός της θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου με τον Σταύρο Θεοδωράκη για να τον ενημερώσει, ενώ έχει προγραμματιστεί για τον ίδιο λόγο και τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Τσίπρας θέλει να κρατήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, που συμφώνησαν στο κοινό ανακοινωθέν της Δευτέρας. Και προς την κατεύθυνση αυτή θ αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες, όπως λένε οι συνεργάτες του και φυσικά θα τους ενημερώνει για κάθε κρίσιμο θέμα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραστεί σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά μόνο σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ΝΔ επίσης κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή για «άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας» ως προς την πορεία εξέλιξης της διαπραγμάτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ