Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με τον «Μυστικό Κήπο» αυλαία στην Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ

Παράλληλα συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά του προγράμματα που στα 14 χρόνια λειτουργίας τους έχουν συγκεντρώσει 200.000 θεατές

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Με το έργο της Φράνσις Χόντγκσον Μπάρνετ ο «Μυστικός Κήπος» ανοίγει η αυλαία για την Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αυτή την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 11 π.μ., στο Βασιλικό Θέατρο.

«Το έργο μιλάει για το κομμάτι του εσωτερικού μας κόσμου «που δεν έχουμε φροντίσει, που το έχουμε γεμίσει “αγκαθάκια” και που, όταν το ανακαλύψουμε, μέσα από την αγάπη και τη θετικότητα της σκέψης, μπορούμε να κατανοήσουμε το βάθος της φύσης και της δύναμής μας, αφήνοντας να ανθίσει αυτό που αληθινά έχουμε μέσα μας», σημείωσε η Μαριάννα Τόλη που υπογράφει τη σκηνοθεσία, τη θεατρική προσαρμογή, και τη μετάφραση του έργου & τραγουδιών). Παράλληλα είπε πως «είναι ένα έργο σημαντικό, γεμάτο συμβολισμούς», ενώ ευχαρίστησε τόσο τον κ. Βούρο που το επέλεξε, όσο και τον κ. Αναστασάκη που στήριξε το ανέβασμα.

Από την πλευρά της η Μαριάννα Αβραμάκη που υποδύεται τη Μαίρη Λένοξ σημείωσε: «Όλοι μας έχουμε έναν κρυμμένο θησαυρό μέσα μας, που στην εποχή αυτή συχνά τον διπλοκλειδώνουμε γιατί φοβόμαστε. Αντί να γκρινιάζουμε για το σκοτάδι, μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο να μπει λίγο φως. Έτσι μπορεί να δούμε τον κόσμο διαφορετικά».

Για ένα έργο «που μιλάει για την αγάπη, την αγάπη για τη φύση, αλλά και την αγάπη που βρίσκουμε ψάχνοντας μέσα μας», έκανε λόγο ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης. Μάλιστα ανέφερε πως ήδη έχουν γίνει κρατήσεις 5.000 παιδιών από σχολεία για να παρακολουθήσουν την Παιδική Σκηνή και 5.000, αντίστοιχα κρατήσεις, για την παράσταση της Νεανικής Σκηνής.

Χρήσιμα

Παραστάσεις για τον «Μυστικό Κήπο»: Τρίτη - Παρασκευή  10.30  (για σχολεία), Κυριακή 11:00  (για το κοινό).

Είσοδος: 10€ , Σχολικό εισιτήριο (καθημερινές παραστάσεις) 6€, Οικογενειακό:

Ο ένας ενήλικας δωρεάν.

Προπώληση: Ταμεία ΚΘΒΕ, 2315 200 200, Καταστήματα Γερμανός, www.tickhethour.com, Tράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα APS).

200.000 μαθητές παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα

 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκαν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΘΒΕ για μαθητές α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης. Όπως είπε ο κ. Αναστασάκης στα 14 που πραγματοποιούνται τα έχουν παρακολουθήσει 200.000 μαθητές. Φέτος τόνισε πως έχει γίνει άνοιγμα σε ορισμένους δήμους και θα ακολουθήσουν επαφές και με άλλους. «Ήδη, μέσα από τις επαφές μας, αρκετοί Δήμοι της πόλης έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τις υπόλοιπες δημοτικές αρχές αλλά και όλους τους Φορείς της Θεσσαλονίκης. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πρέπει να επενδύσουμε στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία», σημείωσε.

Όσο για τα προγράμματα είναι τα ακόλουθα:

-«Για τα Παιδιά όλης της γης», το οποίο μιλά για την ανέχεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, στο πέρασμα των δύσκολων καιρών μας (έναρξη από 5/11 - Πληροφορίες Τρίτη έως Παρασκευή 08:30-14:30 στo τηλ: 2315 200 075 και στο Ε-mail: [email protected] (Αθανασία Ανδρώνη)

-και το αφιέρωμα «ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ  ΟΔΟΙΠΟΡΩΝΤΑΣ…», το οποίο παρουσιάζεται, με τη μορφή θεατρικού μονολόγου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (έναρξη από 19/11- Πληροφορίες για κρατήσεις: 2310424132-3).

Θεατρικά Εργαστήρια

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος το ΚΘΒΕ οργανώνει για πρώτη φορά Θεατρικά Εργαστήρια  που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, από 4 έως και 17 ετών. Ξεκινούν στις 17-18 Οκτωβρίου, υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση έμπειρων θεατροπαιδαγωγών.

Τέλος, ο Γιάννης Αναστασάκης παρουσίασε τη νέα δράση του ΚΘΒΕ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Ανασκαφή 1». Ένα ταξίδι μνήμης στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με «όχημα» τα κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών της πόλης, το οποίο θα παρουσιαστεί με τη μορφή Αναλογίου, από τις αρχές Νοεμβρίου 2015.

Η Μαρία Τσιμά, που υπογράφει την επιμέλεια των κειμένων, εξήγησε πως στόχος ήταν «η επιθυμία μας να συνδέσουμε τη Θεσσαλονίκη με την ιστορία της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κικίλιας από Πεντέλη: Προχωρούν τα έργα καθαρισμών σε περιοχές υψηλού κινδύνου
Επιθεώρηση στο πλαίσιο της διαχείρισης και προετοιμασίας για τις προκλήσεις της φετινής αντιπυρικής περιόδου
Κικίλιας από Πεντέλη: Προχωρούν τα έργα καθαρισμών σε περιοχές υψηλού κινδύνου
Πυροπροστασία: Υποχρεωτικά τα προληπτικά μέτρα στα ακίνητα - Αναλυτικά η εγκύκλιος
Σημαντικά πρόστιμα για όσους δεν εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την Κοινή Υπουργική Απόφαση
Πυροπροστασία: Υποχρεωτικά τα προληπτικά μέτρα στα ακίνητα - Αναλυτικά η εγκύκλιος