Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι είπε (και τι δεν είπε) ο Τσίπρας για τη Θεσσαλονίκη

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου του Τσίπρα όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη

Ελάχιστη ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, από το βήμα της συνέντευξης Τύπου στο Βελλίδειο στο πλαίσιο των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ. Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δήλωσε άγνοια για το Στρατόπεδο Παύλου Μέλα, αλλά και η απόφαση του Αλ. Τσίπρα να μην κάνει ούτε μία αναφορά στο ζήτημα του ΟΑΣΘ.  

Συνοπτικά αυτά που είπε (σ.σ. και δεν είπε) ο Αλ. Τσίπρας για τη Θεσσαλονίκη:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ουσιαστικά δεν ανέλαβε κάποια δέσμευση όσον αφορά τις ημερομηνίες παράδοσης του έργου. Παρά τη χθεσινή του παρουσία στα έργα του Μετρό και τις δηλώσεις για την επανέναρξη του έργου δεν θέλησε να μιλήσει με ημερομηνίες, παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του κ. Μυλόπουλου για ολοκλήρωση το 2020.

ΟΑΣΘ: Προτίμησε να μην αναφερθεί καθόλου στο φλέγον ζήτημα του ΟΑΣΘ. Την ίδια ώρα ο κ. Σπίρτζης συνέχιζε την κόντρα με τον Οργανισμό, όμως, ο πρωθυπουργός δεν τοποθετήθηκε καθόλου επί του ζητήματος.

ΟΛΘ: Εδώ έχουμε τη μία δέσμευση. Όχι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αλλά χθες από το βήμα των εγκαινίων δήλωσε πως «η προβλήτα Α’ θα αποδοθεί στο λαό της Θεσσαλονίκης». Μετά από τη μάχη του Δ. Θεσσαλονίκης, εδώ φαίνεται να υπάρχει μία σαφής διακήρυξη του Αλ. Τσίπρα και αναμένεται να τεθούν και τα κατάλληλα χρονοδιαγράμματα. Αίσθηση έκανε πάντως πως δεν έγινε αναφορά στο ζήτημα της προβλήτας Α’ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Στρατόπεδο Παύλου Μελά: Ο Αλ. Τσίπρας ουσιαστικά παραδέχτηκε πως δεν έχει γνώση του θέματος και πιάστηκε... αδιάβαστος – είναι γνωστή η πάγια διεκδίκηση του Δήμου ώστε να αποδοθεί το πρώην στρατόπεδο στο Δήμο και να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο. Στην απάντησή του υποστήριξε πως η κατεύθυνση που δίνει η κυβέρνηση είναι για απόδοση στην τοπική αυτοδιοίκηση (σ.σ. έφερε τα παραδείγματα του Δ. Κερατσινίου, του λιμανιού της Πάτρα, κ.ά.), παρότι το ζήτημα ελέγχεται από το Υπ. Άμυνας και τον Π. Κάμμενο. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Θέλουμε, όπου υπάρχει δυνατότητα, το Δημόσιο να παραχωρήσει περιουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση για χρήσεις που θα αξιοποιηθούν από την τοπική κοινωνία».

ΕΥΑΘ: Όσον αφορά το νερό της Θεσσαλονίκης, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως παραμένει η δέσμευσή του για το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΑΘ, ωστόσο, συμπλήρωσε πως «δεν σημαίνει ότι δεν αναζητούμε επενδυτές ώστε να αναπτυχθεί η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης προς όφελος του Δημοσίου». 

Τάσος Θωμάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα διεξάγεται από σήμερα η κυκλοφορία στη σήραγγα της Κατερίνης
O κλάδος προς Θεσσαλονίκη της σήραγγας θα παραδοθεί στην αμφίδρομη κυκλοφορία παρουσία του παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου...
Πώς θα διεξάγεται από σήμερα η κυκλοφορία στη σήραγγα της Κατερίνης