Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χωρίς λύση για τον ΟΑΣΘ – Σαββατοκύριακο «φωτιά»

Χωρίς λύση ήταν οι συναντήσεις στην Αθήνα του προέδρου κ. Τσερμενίδη

Στο χείλος νέας επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς άκαρπες απέβησαν οι επαφές που έκανε στην Αθήνα ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Δημήτρης Τσερμενίδης.

Μιλώντας στο typosthes.gr, ο κ. Τσερμενίδης δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία εξέλιξη ή πρόταση όσον αφορά την πληρωμή των εργαζομένων, αλλά και πως δεν κατάφερε να βρεθεί με τον υπουργό Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του.

Όπως δηλώνει στο typosthes.gr, τη Δευτέρα θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των εργαζομένων, καθώς από αύριο Σάββατο οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται και πάλι δύο μήνες απλήρωτοι (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος) - κάτι που επιτρέπει τη νόμιμη επίσχεση εργασίας.

Είναι δεδομένο πως η πρόθεση του κ. Τσερμενίδη να συγκαλέσει συμβούλιο τη Δευτέρα αφήνει περιθώριο για το Σαββατοκύριακο ώστε να επιχειρηθεί να βρεθεί κάποια λύση για την αποπληρωμή των εργαζομένων, στο ίδιο μοντέλο που έχει ακολουθηθεί τους τελευταίους μήνες, με προκαταβολική κατάθεση της επιχορήγησης του Οργανισμού από το Κράτος. 

Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει τη συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού και του κ. Σπίρτζη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ