Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αγκαλιάζουμε τον… Λευκό Πύργο, σε 7ήμερο δράσεων!

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down - Από τουρνουά bowling μέχρι έκθεση φωτογραφίας και επίδειξη μόδας ...

Με εκδηλώσεις που ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται την προσεχή Παρασκευή, θα γιορταστεί η Εβδομάδα Εκδηλώσεων Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down που είναι η Τρίτη 21 Μαρτίου. Τις εκδηλώσεις, όπως και τον Σύλλογο παιδιών με Σύνδρομο Down, στηρίζει, ως Μέγας Χορηγός, η ΠΑΕ και το Action ΠΑΟΚ, που διοργάνωσε και την σημερινή συνέντευξη Τύπου για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο επταήμερο που ακολουθεί.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης, αναφέρθηκε στις σημερινές δύσκολες συνθήκες λειτουργίας του συλλόγου και κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει τα παιδιά με το σύνδρομο Down και φυσικά τις εκδηλώσεις που ξεκινούν. Μίλησε για τις διαφορές που χαρακτηρίζουν την αντιμετώπιση των πασχόντων στην Ελλάδα με τις χώρες του εξωτερικού και ζήτησε την συνδρομή της κοινωνίας και της Πολιτείας, που είναι αναγκαία καθώς πολλές οικογένειες αδυνατούν σήμερα να καλύψουν τις δαπάνες της αντιμετώπισης επί μέρους θεραπειών. "Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό οι αρχές των ίσων ευκαιριών και της ισότητας των ανθρώπων διέπουν τη λειτουργία του φορέα μας", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιφλίκης και συνέχισε: "Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά".

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της Χαρίκλειας Χατζησεβαστού, καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα και για φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενο από αυτό.

Στην συνέντευξη παρέστησαν και μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σύνδρομο Down, Σταύρος Τσιφλίκης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Epi Direct, Λήδα Παπαδοπούλου, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λάζαρος Μπαχτσεβάνος και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΡΤ3, Μαρία Σιώτη.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down με τον ΠΑΟΚ συνδιοργανώνουν από αύριο ως και την προσεχή Παρασκευή σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα συνδρόμου Down. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:

Σάββατο 18/3: Τουρνουά Bowling με τη συμμετοχή φορέων αναπηρίας της πόλης.

Κυριακή 19/3: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "Μπορώ" στις 12.00. Η Έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες που τράβηξαν νέοι και νέες με σύνδρομο Down και θα διαρκέσει μέχρι τις 27/3 (Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα. Ώρες λειτουργίας 10-13.00 και 17.00-20.00. Είσοδος ελεύθερη).

Δευτέρα 20/3: 5η Εθελοντική αιμοδοσία (8.30-13.00, Αγγελάκη 2).

Τρίτη 21/3: "Αγκαλιά-ζω τον Λευκό Πύργο" στις 12.00. Αγκαλιάζουμε το σύμβολο της πόλης και σας περιμένουμε δίπλα μας.

Τρίτη 21/3: Ομιλία για το σύνδρομο Down με τον Δρ. Στυλιανό Αντωναράκη στις 19.00 (O Dr. Αντωναράκης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και ο άνθρωπος που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down) (Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα. Είσοδος ελεύθερη).

Τετάρτη 22/3: Τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διοργανώνουν επίδειξη μόδας με τη συμμετοχή γυναικών με σύνδρομο Down στις 20.00 (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο).

Πέμπτη 23/3: Επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων (zumba, cheerleading, παραδοσιακοί χοροί, ρυθμική γυμναστική) και ομιλίαγια το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος από τις 17.00-21.00 (Uberντουζ, Δαναϊδών και Σφέτσου).

Παρασκευή 24/3: Νέοι και νέες με σύνδρομο Down μας σερβίρουν καφέ στο cafe-bar "Menta" (Κομνηνών 20. Ο καφές κερασμένος) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ