Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Στέλιος Παππάς νέος πρόεδρος στον ΟΑΣΘ – Προσεχώς δωρεάν οι άνεργοι

«Πλέον τα λεωφορεία ανήκουν στο λαό», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

 «Σήμερα ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να αποκτήσουμε δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής εγγυημένης κερδοφορίας κάποιου. Οι αστικές συγκοινωνίες δεν είχαν καλή σχέση με τους πολίτες και αυτό είναι γνωστό. Εμείς φιλοδοξούμε οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να ανήκουν στη Θεσσαλονίκη. Το μετρό να ολοκληρωθεί και να εκσυγχρονίσει την πόλη. Να γίνει μια προσπάθεια τα λεωφορεία και ο ΟΑΣΘ να βρουν τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που τους αρμόζει. Πλέον τα λεωφορεία να ανήκουν στον λαό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώνοντας πως ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του Νίκου Παππά, υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα είναι ο πρόεδρος στο νέο διοικητικό συμβούλιο για τον υπό αποϊδιωτικοποίηση ΟΑΣΘ.

Και οι εργασίες για την επόμενη ημέρα στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, αρχίζουν άμεσα. Συγκεκριμένα την Πέμπτη ο υπουργός θα μεταβεί με τις νέες διοικήσεις στον ΣΑΣΘ και στον ΟΑΣΘ για να γίνει η αλλαγή της… σκυτάλης. «Οι νέες διοικήσεις μαζί με μένα θα πάμε στους φορείς και θα εγκατασταθούν οι νέες διοικήσεις ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες τους», τόνισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε πως «Παράλληλα με το έργο των νέων Δ.Σ., θα συσταθεί και μια επιτροπή η οποία θα έχει συμβουλευτικό ρόλο».

 «Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ»

Ανακοινώνοντας την επιλογή του νέου προέδρου ο υπουργός είπε πως «έχει μια σημειολογία» και πως η κυβέρνηση δεν θα παίξει με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ.

«Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ θα λειτουργήσουν ως εκκαθαριστές του Οργανισμού. Θα είναι αυτοί που θα λειτουργήσουν και τον ΟΑΣΘ για ένα χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα θα προετοιμάσουν και την επόμενη μέρα. Πρόεδρος θα είναι ο Στέλιος ο Παππάς και αυτό έχει τη δική του σημειολογία. Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ, γι’ αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία. Διευθύνων σύμβουλος ορίζεται ο πολιτικός μηχανικός Σάββας Παναγιωτίδης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Όσο για τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη που ορίζει το Υπουργείο Υποδομών; Είναι o νομικός Ακρίτας Καϊδατζής, o δικηγόρος Mανώλης Λαμτζίδης, o Υποψ. Διδάκτωρ. Φώτης Μπίμπασης και η δημοσιογράφος Όλγα Γιάννη. Από το Δήμο Θεσσαλονίκης, η κα. Καλυψώ Γούλα και από την ΠΚΜ ο κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, ενώ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων μένει να ανακοινωθεί.

Εξάλλου, ο υπουργός ανακοίνωσε και το ΔΣ του νέου φορέα, του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ). Η σύνθεση του είναι η εξής: Πρόεδρος ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Αμπατζάς, διευθύνων σύμβουλος ο τοπογράφος-μηχανικός Ιωάννης Τσιώνας, και μέλη οι Δρόσος Δρόσος (οικονομολόγος), Αντώνιος Ελευθεριάδης (τραπεζικός υπάλληλος), Αλεξάνδρος Κιτικίδης (δικηγόρος), ο περιφερειακός σύμβουλος Ευστάθιος Αβραμίδης ως εκπρόσωπος της ΠΚΜ, ο Πάρις Μπίλιας πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, και ένας εκπρόσωπος της ΠΕΔΚΜ.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα μέλη της εταιρείας με επωνυμία «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.» ως ακολούθως: Κυριακή Αβραμίδου, Δημήτρης Αργυρόπουλος, Ιάκωβος Σαρηγιάννης, Βαγγέλης Ζαρκάδης, Γιώργος Τοζίδης και Φίλιππος Γκανούλης. 

Προσεχώς η δωρεάν μετακίνηση για ανέργους και ρέστα στα εκδοτικά των εισιτηρίων

Εξάλλου ο υπουργός τόνισε πως κατά το πρότυπο των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, και στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης μας οι άνεργοι προσεχώς θα μετακινούνται δωρεάν, ενώ θα δίνονται ρέστα από τα εκδοτικά των εισιτηρίων.

Όσο για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων είπε πως θα δοθούν εντός των επομένων ημερών. «Σχετικό αίτημα για την πληρωμή τους έχει γίνει στο λογιστήριο του κράτους», σχολίασε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν αλλαγές σε μισθούς είπε πως το ζήτημα θα εξετασθεί από τη νέα διοίκηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοφανής επιλογή παίκτη στον «Εκατομμυριούχο» - Δεν άκουσε το κοινό (VIDEO)
Η ερώτηση για την κίνηση της Αθήνας, το κοινό και η απόφαση του παίκτη που άφησε τον Αρναούτογλου με το στόμα ανοιχτό
Πρωτοφανής επιλογή παίκτη στον «Εκατομμυριούχο» - Δεν άκουσε το κοινό (VIDEO)