Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας γονέων για τον 2χρονο γιο τους

Ζητούν βοήθεια από τον ΕΟΠΥΥ για να σωθεί ο Χρηστάκης Εμμανουήλ

Χέρι βοηθείας από τον ΕΟΠΥΥ ζητούν οι γονείς του 2χρονου Χρηστάκη Εμμανουήλ, ο οποίος πάσχει το σύνδρομο ΙΡΕΧ και πρέπει να μεταβεί άμεσα στο εξωτερικό για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Πρόκειται για μια αυτοάνοση ασθένεια και στην χώρα μας, όπως δήλωσε στον «Τ.Θ.» η μητέρα του παιδιού  Βασιλική Ελευθεριάδου «δεν έχει γίνει ποτέ εγχείρηση για αυτό το νόσημα και δεν γνωρίζει κανείς πώς θα αντιμετωπίσει τυχόν επιπλοκές».

Η ίδια ανέφερε πως το παιδί τους από την ημέρα της γέννησής του και μέχρι και σήμερα έχει νοσηλευθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Αυτές τις ημέρες ο μικρός Χρήστος είναι διασωληνωμένος στην εντατική του Ιπποκρατείου, και ο ΕΟΠΥΥ δεν εγκρίνει τη μετάβαση στο εξωτερικό επειδή μεταμοσχεύσεις μυελών γίνονται και στην Ελλάδα. «Η ασθένεια έχει να κάνει με δυσαναπορρόφηση του εντέρου και το παιδί χρήζει κορτιζονούχων φαρμάκων και ανοσοκατασταλτικών. Η θεραπεία που κάνουμε μέχρι τώρα δεν έχει μεγάλα αποτελέσματα, δεν υπάρχει η ανταπόκριση που θα θέλαμε και το παιδί έχει εξαντλημένο ανοσοποιητικό σύστημα και κινδυνεύει να πάθει σηψαιμία, κινδυνεύει η ζωή του. Μας έχουν πει να πάμε στην Αμερική όπου η θεραπεία θα κόστιζε 1,6 εκ ευρώ, όμως αυτό είναι ένα κόστος που δεν μπορούμε να το καλύψουμε. Εναλλακτικά ο γιατρός που έχει γιατρέψει μια ανάλογη περίπτωση στις ΗΠΑ μάς παρέπεμψε να πάμε στην Αγγλία, σε δημόσιο νοσοκομείο στο Newcastle. Εκεί το κόστος μπορεί να καλυφθεί από την ασφάλεια, τον ΕΟΠΥΥ. Δεν έχουμε λάβει επίσημη απάντηση, όμως οι γιατροί μας είπαν προφορικά πως δεν θα εγκριθεί. Εμείς ζητούμε από τον ΕΟΠΥΥ να καλύψει τα έξοδα ώστε να μεταβεί στο εξωτερικό το παιδί μας για την εγχείρηση», δήλωσε στον «Τ.Θ.» η μητέρα.

Είπε πως έχουν «στείλει σχετικό ενημερωτικό φάκελο στο υπουργείο Υγείας».

«Ζητούμε από τον ΕΟΠΥΥ να μας βοηθήσει να καλυφθούν τα έξοδα για την εγχείριση του παιδιού μας. Γιατί μόνο μας ζητάει χρήματα όταν εμείς δουλεύουμε;», αναρωτήθηκε η μητέρα και επανέλαβε πως το παιδί πρέπει να εγχειριστεί γιατί το σύνδρομο IPEX «είναι σύνθετο, εμφανίζεται σε αγοράκια έως 2 ετών και μετά γίνεται πιο επιθετικό».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί