Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΑΠΕΡΓΙΑ: Ποια δρομολόγια τρένων ματαιώνονται την Πέμπτη

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη (12/11) - Ματαιώσεις σε τρένα, πλοία και αεροδρόμια

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, καλούν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στη Θεσσαλονίκη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους της Θεσσαλονίκης, «να διαδηλώσουν και να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ.».

«Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, συνεχούς επίθεσης στη ζωής μας, από τις πολιτικές των μνημονίων, καλούμαστε άλλη μια φορά, με το 3ο μνημόνιο δημοσιονομικής προσαρμογής, να υποστούμε και άλλα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που καταργούν ό,τι έχει απομείνει», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

«Όλοι μαζί, βάζουμε μπλόκο στα σχέδια τους και λέμε "ΟΧΙ": Στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στις νέες φοροεπιδρομές, στις νέες μειώσεις μισθών, στα νέα μνημόνια, στους πλειστηριασμούς», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στο άγαλμα Βενιζέλου διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Εξάλλου συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις της χώρας «ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις».

Στο μεταξύ σε συγκέντρωση στις 11.00 μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ.  «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε κλείσιμο των επιχειρήσεων και εμπορικών τους καταστημάτων, έτσι ώστε να δείξουμε την έντονη αντίθεσή μας σε αυτές τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο και χιλιάδες επαγγελματίες στον δρόμο», επισημαίνει η ΟΒΣΘ.

Συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για σήμερα, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Απεργούν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι δημοσιογράφοι (εξαιρούνται μόνο όσοι θα καλύψουν το απεργιακό ρεπορτάζ). Ακόμη έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και οι φαρμακοποιοί. Ωστόσο το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης, στην απεργία συμμετέχει και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που επίσης θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Σε απεργία έχει καλέσει τους οδοντίατρους και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Χωρίς τρένα την Πέμπτη

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 λόγω της συμμέτοχης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στην απεργία που θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ, θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια των τραίνων και του προαστιακού.

Ειδικότερα, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 11/11/2015 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια (και του προαστιακού) της Πέμπτης 12/11/2015.

Επίσης δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Τέλος θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως την ημέρα της απεργίας.

Αναλυτικά οι αμαξοστοιχίες που ματαιώνονται :

Πέμπτη 12/11/2015

Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου, εκτός των Διεθνών δρομολογίων που στο Ελληνικό τμήμα θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

Οι αμαξοστοιχίες 600 & 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Παρασκευή 13/11/2015

Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης : IC 82

Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης: IC 91

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ

Στην απεργία συμμετέχει και ο ΟΑΣΘ. Θα κυκλοφορούν μόνο λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Ουσιαστικά ένα ανά γραμμή. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45΄ και το τελευταίο 23:00΄περίπου. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:10΄ - 06:25΄όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α. θα κινηθούν με ένα (1) λεωφορείο στην πρωινή και ένα (1) λεωφορείο στην απογευματινή βάρδια.

Δίχως πλοία – Ακυρώσεις σε πτήσεις

Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα μείνουν , όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει κι αυτή στην 24ωρη απεργία. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 12:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Επίσης λόγω της συμμετοχής εργαζομένων στην απεργία, ακυρώσεις πτήσεων για την Πέμπτη ανακοίνωσαν Aegean και Olympic Air.

Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Τέλος κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ