Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη ΑΠΕΡΓΙΑ: Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα – Αδιάβατο το κέντρο

Τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Πέμπτης (12/11) στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους της Θεσσαλονίκης, «να διαδηλώσουν και να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ.».

«Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, συνεχούς επίθεσης στη ζωής μας, από τις πολιτικές των μνημονίων, καλούμαστε άλλη μια φορά, με το 3ο μνημόνιο δημοσιονομικής προσαρμογής, να υποστούμε και άλλα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που καταργούν ό,τι έχει απομείνει», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

«Όλοι μαζί, βάζουμε μπλόκο στα σχέδια τους και λέμε "ΟΧΙ": Στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στις νέες φοροεπιδρομές, στις νέες μειώσεις μισθών, στα νέα μνημόνια, στους πλειστηριασμούς», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ξεχωριστή συγκέντρωση την ίδια ημέρα, στις 10.30 στο άγαλμα Βενιζέλου διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις της χώρας «ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις».

Στις 11.00 μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης θα συγκεντρωθούν Ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ. «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε κλείσιμο των επιχειρήσεων και εμπορικών τους καταστημάτων, έτσι ώστε να δείξουμε την έντονη αντίθεσή μας σε αυτές τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο και χιλιάδες επαγγελματίες στον δρόμο», επισημαίνει η ΟΒΣΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο από τον Απόστολο Χρήστου
Ο Απόστολος Χρήστου συνδύασε την 31η του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο
Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο από τον Απόστολο Χρήστου