Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άγρια επεισόδια μεταξύ προσφύγων! Στο νοσοκομείο δύο άνθρωποι που μαχαιρώθηκαν!

Αρκετοί οι τραυματίες από τη συμπλοκή, η οποία έληξε με την επέμβαση της αστυνομίας που έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο hot spot της Χίου στο Χαλκειός, μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων. Στο σημείο επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Όπως αναφέρει το politischios.gr μεμονωμένες ομάδες για άγνωστο λόγο ήρθαν σε αντιπαράθεση με αποτέλεσμα δύο άτομα να μαχαιρωθούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε κεφάλι και πόδια. Επίσης, σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο ιατρείο του hot spot και στους χώρους καταγραφής. Σημειώνεται ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έχει ζητήσει ήδη από την Αθήνα συνδρομή με διμοιρία ΜΑΤ, αίτημα που έγινε αποδεκτό και αναμένεται να καταφτάσει εντός της ημέρας.

Στο hot spot της Χίου (με υποδομές για 1.200 άτομα) βρίσκονται περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες. Περισσότεροι από άνθρωποι 200 που έφτασαν στο νησί χθες και μέχρι σήμερα το πρωί, αφού καταγραφούν, θα μεταφερθούν για να περιμένουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στον ανοικτό δημοτικό καταυλισμό στη Σούδα, μέσα στην πόλη της Χίου.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν από τις 10 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του hot spot.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απεργία πείνας των υπό περιορισμό προσφύγων και μεταναστών στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, η συντονίστρια του κέντρου Ανθή Καραγγελή δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «στη Μόρια δεν πραγματοποιεί κανένας απεργία πείνας». «Η σίτιση γίνεται κανονικά, ενώ οι περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες που έχουν ζητήσει να τους χορηγηθεί καθεστώς ασύλου ενημερώνονται κανονικά από δικηγόρους για τη διαδικασία. Γενικώς το κλίμα που επικρατεί στη Μόρια είναι καλό», επισήμανε.

Την ίδια ώρα τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στους δύο μεγάλους πρόχειρους καταυλισμούς προσφύγων, στην Ειδομένη και στον Πειραιά. Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε άγριος καβγάς μεταξύ προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης. Ο καυγάς καταγράφηκε από φωτογράφο και στη σοκαριστική εικόνα φαίνεται ένας άνδρας να κρατά μαχαίρι και να το στρέφει προς έναν άλλο. Η συμπλοκή έληξε, εν τέλει, αναίμακτα και δεν τραυματίστηκε κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηδάκης: Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ δεν παίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις
Αιχμές από τον υπουργό Εθνικής οικονομίας και Οικονομικών κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών
Χατζηδάκης: Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ δεν παίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις
Σταϊκούρας: Δευτέρα στους δρόμους τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη
Τα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι απολύτως λειτουργικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Σταϊκούρας: Δευτέρα στους δρόμους τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη