Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χαλκιδική

Χαλκιδική: Αποκλείστηκαν 6 άτομα και πλημμύρισαν σπίτια (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Χαλκιδική: Αποκλείστηκαν 6 άτομα και πλημμύρισαν σπίτια (ΦΩΤΟ + VIDEO)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Μεγάλα προβλήματα στη Σιθωνία λόγω της κακοκαιρίας

Έξι κτηνοτρόφοι είναι αποκλεισμένοι στα ποιμνιοστάσιά τους στα ορεινά της Συκιάς, καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω των νερών της βροχής.

«Τα μέτωπα είναι πολλά και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε. Κάνουμε προσπάθειες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Εθελοντική Ομάδα "Δραγουντέλι" να συνδράμουμε στους κτηνοτρόφους που είναι αποκλεισμένοι, ενώ άλλοι δεν μπορούν να πάνε στα μαντριά τους και να δουν τα ζώα τους», ανέφερε στο halkidikinews.gr o αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλης Ζήσιος. 

Στην παραλία της Συκιάς το νερό έφθασε τους 60 πόντους, ενώ και η Τορώνη είναι πλημμυρισμένη σε πολλά σημεία. 

«Η πλατεία της Σάρτης και το γήπεδο είναι σα λίμνη» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζήσιος. Πολλά προβλήματα εντοπίζονται και στις υποδομές του Δήμου, καθώς υπάρχουν βλάβες σε δρόμους και γεφύρια. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην πεζογέφυρα στην περιοχή της παιδικής χαράς και απαγορεύεται η διέλευση.

Επίσης έσπασε ο αγωγός ύδρευσης που ήταν δίπλα στην πεζογέφυρα με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί το νερό στο 80% του οικισμού. 

Σημαντική είναι η συνδρομή και των μελών της Βάσης ετοιμότητας ΟΦΚΑΘ.

 

Η Πυροσβεστική είναι συνεχίζει από το πρωί απαντλήσεις νερών από κατοικίες. 

Πηγή: halkidikinews

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Χαλκιδική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κεραμέως: Δε θέλουμε με τίποτα Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο

Κικίλιας: Ο κορωνοϊός δεν πρέπει να μας στερήσει την κοινωνικότητά μας