Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χαλκιδική

Χαλκιδική: Ο Ταξιάρχης φορά τα γιορτινά του - Πότε ανάβει το χριστουγεννιάτικο έλατο ύψους 15 μέτρων

Ταξιάρχης έλατο
Χαλκιδική: Ο Ταξιάρχης φορά τα γιορτινά του - Πότε ανάβει το χριστουγεννιάτικο έλατο ύψους 15 μέτρων
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Ο Ταξιάρχης Χαλκιδικής το ερχόμενο Σάββατο θα φορέσει τα γιορτινά του και θα φωταγωγήσει το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο έλατο, ύψους περίπου 15 μέτρων, το οποίο τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Το δέντρο, το οποίο ανάβει κάθε χρόνο αυτή την χρονική περίοδο ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα στον παραδοσιακό οικισμό της ορεινής Χαλκιδικής.

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου (20:00), ημέρα κατά την οποία ο Ταξιάρχης τιμά τον πολιούχο και προστάτη του, Αρχάγγελο Μιχαήλ. 

Το χωριό είναι γνωστό για την καλλιέργεια ελάτων. Μετά τον εορτασμό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και το άναμμα του δέντρου στην πλατεία του χωριού, ξεκινά η περίοδος κοπής και διάθεσης των χριστουγεννιάτικων δέντρων, με τα έλατα του Ταξιάρχη να παίρνουν τον δρόμο για σπίτια σε ολόκληρη τη χώρα. 

Η γιορτή θα πλαισιωθεί από μουσική, χριστουγεννιάτικα φώτα, τοπικά κεράσματα και τη συμμετοχή των κατοίκων και ελατοπαραγωγών της περιοχής.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Χαλκιδική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τροχαίο με δυο φορτηγά μέσα στην ομίχλη στην Εγνατία Οδό - Ουρά χιλιομέτρων (VIDEO)
ατύχημα Εγνατία Οδός

Μόσχα: Πληροφορίες περί σχεδίου για τρομοκρατική ενέργεια οδήγησαν στην σύλληψη ανήλικου