Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βίαια επεισόδια με 15 τραυματίες στο hotspot της Σάμου

Mαροκινοί, αφγανοί και πακιστανοί πρόσφυγες συνεπλάκησαν μεταξύ τους και έβαλαν φωτιά σε δύο οικίσκους - Τουλάχιστον 25 προσαγωγές από την αστυνομία

Βίαια επεισόδια από τα οποία τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι, έγιναν χθες το βράδυ στο κέντρο προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου. Συγκεκριμένα, μαροκινοί, αφγανοί και πακιστανοί πρόσφυγες συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι οι εκτεταμένες συμπλοκές ξέσπασαν γύρω στις 21:30 για άγνωστη αιτία και πως ενεπλάκησαν περίπου 150 άτομα, πολλά από τα οποία είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα. Σύμφωνα με το i-samos.gr, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα Πακιστανών άρχισε να λέει τραγούδια με αισχρές εκφράσεις εναντίον των Αφγανών.

Οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά σε δύο οικίσκους, η οποία κατασβέστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στο νησί εδώ και λίγες ημέρες. Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές, πολλές από τις οποίες θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του θα γίνει σε μεγαλύτερο νοσοκομείο εκτός νησιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ