Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Διαρρήξεις 9 διαμερισμάτων σε περιοχές της πόλης

Συνολική λεία άνω των 27.000 ευρώ

Εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων διαμερισμάτων από μέλη συμμορίας,  εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενδελεχούς και συστηματικής έρευνας που διεξήγαγαν.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) υπηκόων Γεωργίας, ηλικίας 35 και 30 ετών, για τα αδικήματα της Συμμορίας και των Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Σημειώνεται μάλιστα ότι, ο 30χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, δυνάμει σχετικού Εντάλματος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, ως μέλη συμμορίας, από τα τέλη Ιουλίου 2015 έως τα μέσα Αυγούστου του ίδιου έτους, διέρρηξαν εννέα (9) διαμερίσματα, στις περιοχές Τούμπας, Πυλαίας και Χαριλάου, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (27.000) ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με αφορμή την προαναφερόμενη υπόθεση και δεδομένου ότι έχει ήδη ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος, κατά την οποία συμπολίτες μας διανύουν τις άδειές τους ή αρκετό από το χρόνο τους μακριά από τις οικίες και τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, προτείνει:

Φεύγοντας από το σπίτι

• Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.

• Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

• Μην αφήνετε σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

• Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

• Το σπίτι ή το διαµέρισµα σας να µην δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.

• Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.

• Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.

• Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.

• Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.

• Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ