Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κύπρος: Μάχη με τις φλόγες για τέταρτη ημέρα

Συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους. Από νωρίς το πρωί άρχισαν το έργο της πυρόσβεσης και τα πτητικά μέσα. Εκτός από τα πτητικά μέσα από Ελλάδα και Ισραήλ, σήμερα επιχειρούν και αυτά που έφθασαν χθες βράδυ από τη Γαλλία και τη Ιταλία.

Οι αρμόδιοι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σήμερα η πυρκαγιά θα κατασβεστεί, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της έχει τεθεί υπό έλεγχο. Νωρίτερα σήμερα, έγινε σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο, στην οποία πήραν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου και ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

Σημειώνεται ότι στη μάχη έχουν ριχτεί από το πρωί και τα τρία αεροσκάφη από την Γαλλία που έφθασαν την Τρίτη στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο. Πρόκειται για τρία αεροπλάνα, ένα ελαφριού τύπου υποστηρικτικό αεροσκάφος και δύο πυροσβεστικά τύπου Καναντέρ.

Από την βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» επιχειρούν, επίσης, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Air tractor που έφθασαν από το Ισραήλ, το ιταλικό Καναντέρ, δύο ελληνικά πυροσβεστικά ελικόπτερα Super Puma και τα πτητικά μέσα της Κύπρου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχθηκε την βοήθεια σε πτητικά μέσα από την Τουρκία στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς, με την προϋπόθεση ότι αυτή «θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας μετά τις ταυτόχρονες φωτιές
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας μετά τις ταυτόχρονες φωτιές
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους