Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί «άδειασαν» τρία υπό κατάληψη κτίρια

Έγιναν περισσότερες από 100 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στους υπό κατάληψη χώρους

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη αρκετά χρόνια, ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επέμβαση στο παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Λαμπράκη στην Τούμπα, στο κτίριο «Μανδαλίδειο» του ΑΠΘ στη συμβολή των οδών Βογατσικού και Λ. Νίκης, καθώς και σε ένα 8όροφο κτίριο που ανήκει σε ιδιώτη στην οδό Καρόλου Ντηλ.

Οι χώροι τελούσαν υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν γίνει περισσότερες από 100 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στους υπό κατάληψη χώρους.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Οι καταληψίες του πρ. Ορφανοτροφείου και του κτιρίου στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης δημοσίου χώρου, ενώ τα άτομα που συνελήφθησαν στο κτίριο της Καρόλου Ντηλ, κατηγορούνται για διατάραξης οικιακής ειρήνης ιδιωτικού χώρου.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Μνημείο του Κώστα Γεωργακά στην Κέρκυρα επισκέφτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης
«Συγκαταλέγεται στους σύγχρονους ήρωες της πατρίδας μας. Σε αυτούς που δε διδασκόμαστε στα σχολικά βιβλία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Το Μνημείο του Κώστα Γεωργακά στην Κέρκυρα επισκέφτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης