Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 100 προσαγωγές και 70 συλλήψεις μετά την εκκένωση των κτιρίων

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα για την εκκένωση τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη για την εκκένωση τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη από άτομα που φαίνεται ότι πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Πρόκειται για το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, κτίριο που ανήκει στο υπουργείο Εργασίας και η χρήση του έχει παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, για το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης ιδιοκτησίας ΑΠΘ, καθώς και για οκταώροφη πολυκατοικία επί της Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας ιδιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαγωγές που έγιναν φτάνουν τις 100 και οι συλλήψεις τις 70. Στα κτήρια δεν βρέθηκαν πρόσφυγες παρά μόνο δύο οικογένειες, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας.

Ως αντίδραση στην εκκένωση των καταλήψεων, αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψή τους, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες (δείτε εδώ).

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι εκκενώσεις γίνονται δύο μέρες μετά τη λήξη του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη, μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε πληθώρα αληλλέγγυων απ' όλο τον κόσμο, που ήρθε σε επαφή με τους πρόσφυγες και μετανάστες, μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα κέντρα 'φιλοξενίας'-εκτόπισης και πρότεινε δρόμους αυτοοργάνωσης, αμεσοδημοκρατίας και αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Με διανομείς σε ψηφιακές πλατφόρμες συναντήθηκε ο Ανδρουλάκης
Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νίκολας Σμιτ
Θεσσαλονίκη: Με διανομείς σε ψηφιακές πλατφόρμες συναντήθηκε ο Ανδρουλάκης