Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένταση μεταξύ προσφύγων και πληρώματος του ΕΚΑΒ στο Κιλκίς

Ομάδα προσφύγων περικύκλωσε ασθενοφόρο στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς μεταξύ προσφύγων και πληρώματος ασθενοφόρου.

Συγκεκριμένα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσήλθε στις 12:25 μ.μ. να παραλάβει ασθενή από το κέντρο φιλοξενίας. Συγγενείς του ασθενή πρόσφυγα ζήτησαν να επιβιβαστούν στο όχημα προκειμένου να τον συνοδεύσουν. Το πλήρωμα τους ενημέρωσε ότι θα έπρεπε να περιμένουν άλλο σταθμό ΕΚΑΒ καθώς μέσα στο ασθενοφόρο βρίσκονταν ήδη άλλοι δύο ασθενείς, που είχαν παραλάβει οι διασώστες, από Κέντρο Υγείας της περιοχής. Οι πρόσφυγες αντέδρασαν περικυκλώνοντας το ασθενοφόρο.

Μάλιστα, οι πρόσφυγες άρχισαν να κουνάνε το ασθενοφόρο, προσπαθώντας να κατεβάσουν με τη βία το πλήρωμα και τους άλλους ασθενείς και να επιχειρήσουν να μεταφέρουν οι ίδιοι τον νοσούντα πρόσφυγα σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι πρόσφυγες στράβωσαν το κλειδί του οχήματος και προκάλεσαν ζημιά στο τιμόνι του προκαλώντας την ακινητοποίηση του ασθενοφόρου.

Με παρέμβαση ανδρών του στρατού και της αστυνομίας το πλήρωμα του ασθενοφόρου φυγαδεύτηκε, ενώ λίγο αργότερα ασθενοφόρα διακόμισαν όλους τους ασθενείς σε νοσοκομείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα σε όσους εκμεταλλεύονται την χριστιανική πίστη
Δεν είμαστε πια το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, όπως ήμασταν πριν από πέντε χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα σε όσους εκμεταλλεύονται την χριστιανική πίστη