Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα μάχη με τις φλόγες, σε δύο μέτωπα, δίνει η Πυροσβεστική στην Εύβοια

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κύμη, μαίνεται από το πρωί το δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Θύμιο Καρύστου

Με ενισχυμένες δυνάμεις επιχειρεί η Πυροσβεστική στην Κύμη της Εύβοιας (περιοχή Σουτσίνι), όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία πλέον βρίσκεται σε ύφεση.

Συνολικά επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Παράλληλα, από τις 05.50 μαίνεται και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Θύμιο Καρύστου, όπου βρίσκονται 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Τις προσπάθειές τους ενισχύουν οκτώ άτομα του πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στα πρώτα σπίτια του οικισμού Θύμιο. Προς το παρόν πάντως, δεν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης των κατοίκων. O ίδιος πρόσθεσε ότι το έργο της πυροσβεστικής είναι δύσκολο λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, εντάσεως 7 - 8 μποφόρ και απηύθυνε έκκληση για πρόσθετη εναέρια βοήθεια.

Συνολικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 57 αγροτοδασικές και 39 αστικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, παραμένει «υψηλός» για σήμερα, Τρίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ